RATT DESCHIDE ATELIER DE BICICLETE – 19 NOIEMBRIE 2015

RATT DESCHIDE ATELIER DE BICICLETENumărul tot mai mare a bicicliștilor din Timișoara, care aleg un mijloc de transport ecologic pentru deplasarea prin oraș i-a determinat responsabilii Regiei Autonome de Transport în comun să înființeze un centru administrativ de întreținere, depozitare și reparare a bicicletelor. Este vorba de cele 300 de biciclete au fost cumpărate de Primăria Timișoara în cadrul unui proiect european de peste 7 milioane de lei. Sistemul este informatizat, iar bicicletele sunt folosite în baza unui card emis la chioșcurile RATT. Potrivit autorităților, deocamdată nu se cunoaște când va fi gata investiția, dar se știe locația.
 
Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara (PNL): Vom înființa un centru administrativ, spații de întrețienere și depozitare pentru un atelier de biciclete al RATT pe strada Gării, numărul 17.  Noi avem deja un număr mare de biciclete la cele 25 de stații amenajate în oraș, sunt 300 de biciclete. Mai vin și alte biciclete și pe malurile Begăi, și vom crește numărul lor, inclusiv în Complexul Studențesc.  Evident că bicicletele necesită și întreținere. Sunt într-un număr așa de mare, sunt mulți utilizatori, unii au grijă mai mult, alții mai puțin, dar oricum apare uzura naturală
Locația nu va funcționa doar ca un centru de întreținere, ci se adresează și copiilor, cărora li se vor face instructaje privind regulile de circulație.
 
Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara (PNL):Se va face și un instructaj al copiilor privind regulile de circulație, niște norme care să-I protejeze atunci când intră în trafic cu bicicletele, fie și pe piste special amenajate. Instructajul se face mai larg în privinața circulației în oraș
 
Bicicletele din sistemul VeloTM  pot fi folosite gratuit timp de cinci ani. Prin acest proiect, în Timișoara a fost creată o reţea de 25 staţii de închiriere a bicicletelor în regim self-service, au fost reparaţi 23 de kilometri de piste şi s-au făcut amenajări în zona intersecţiilor pentru utilizatorii acestui mijloc de transport.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *