REGULAMENT NOU LA BLOC

Toți locatarii de bloc vor trebui să respecte un nou regulament, care va intra în vigoare din luna septemebrie 2019. Cei care locuiesc la bloc vor fi obligați să respecte anumite condiții, care vor fi adoptate de asociațiile de proprietari și înmânate fiecărei persoane. Asociațiile de proprietari au termen până la sfârșitul lunii să adopte actul și să îl aducă la cunoștință tuturor locatarilor.

Vasile Lazăr,  președinte FAPL:

Sunt o serie de prevederi care se referă în principal la pregătirea administratorilor, în ideea că ei pentru a putea fi autorizați să funcționeze de către Primărie trebuie să urmeze un curs de pergătire. La ora actuală, cam 720 de ore ar trebui să conțină școlarizarea acestora și binînțeles la diferite prețuri, începând de la 600-700 de lei, depinde de cine urmează să facă pregătirea acestora.  Fără acest curs de calificare, normal nu ar putea să funcționeze ca administrator și bineînțeles să poată fi atestat

Există însă și alte prevederi ale acestui regulament care mai greu se pot adopta la Lugoj, din varii motive, după cum susține Vasile Lazăr, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari Lugoj.

Vasile Lazăr,  președinte FAPL:

O altă problemă a acestei legi este organizarea, să spun așa, este organizarea Asociației de Proprietari, care să se facă pe condominii, adică pe blocuri. Specific Lugojului este mai greu să punem în aplicare această lege. Noi am solicitat și prin intermediul Ligii prorogarea ei pentru un timp mai mare, deoarece pentru a putea să desființezi asociațiile care la noi sunt constituite pe cartiere este mai greu. Asta pentru că nu există asociație care să nu aibă restanțieri. Or ca să poți să deființezi o asociație trebuie săfie toți proprietari cu plata cheltuielilor de întreținere la zi.

Noul regulament de bloc va trebui afișat la fiecare avizier și proprietarii de apartamente îl vor putea citi până cel târziu la data de 28 septembrie. De asemenea, toți locatarii de bloc vor primi copii. Noile condiții vor trebui respectate de proprietari, dar și de chiriași și orice altă persoană care stă în bloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *