Connect with us

Hi, what are you looking for?

Destinații

Restauante, cafenele și săli de spectacole redeschise în Timiș, la o anumită capacitate.

Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș a emis o nouă hotărâre privind măsurile impuse de necesitatea de a limita răspândirea infectărilor cu coronavirus.

În Timiș rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată durata stării de alertă în spațiile publice deschise. Masca trebuie purtată neaparat: pe o rază de 50 m de intrarea în perimetrul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

CITEȘTE ȘI: MARE PROTEST ! Patronii şi angajaţii din HORECA ies în stradă, la Timişoara.

În localitările în care s-a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, masca se poartă în toate spațiile publice deschise, timp de 14 zile.

De astăzi, se vor redeschide restaurantele și cafenelele și în județul Timiș, însă doar în localitățile în care rata de infectare cu coronavirus este sub 1,5.

Haine Sport Trening FemeiÎn localitățile în care aceasta este de 3 la mie sau mai mult, localurile vor rămâne închise. Se încadrează în această categorie localitățile: Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Foeni, Giroc, Jebel și Pesac.

În celelalte localități din județ, inclusiv în Timișoara, restaurantele și cafenelele vor funcționa la doar 30 la sută din capacitate, iar programul cu publicul va fi între orele 6,00 și 23,00.

Cinematografele și instituțiile de spectacole se pot redeschide la capacitate de 50% acolo unde rata de infectare este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Acolo unde rata de infectare depășește 1,5/1.000, capacitatea sălilor de spectacole disponibilă va fi de 30%. În toate localitățile în care rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori, sălile rămân închise.

Unitățile administrativ teritorialecu rata de infectare este peste 1,5 la mia de locuitori sunt: Timișoara – 2,25, Buziaș – 2,86, Făget – 1,58, Sânnicolau Mare -2,41, Brestovăț 1,50, Coșteiu- 2,06, Găvojdia – 1,74, Ghiroda 2,53, Iecea Mare – 2,58, Jamu Mare – 1,66, Moșnița Nouă – 2,56, Nițchidorf – 1,85, Pișchia – 2,18, Remetea Mare – 1,83, Sânandrei – 1,99, Saravale – 2,34, Secaș – 2,87, Variaș – 1,83.

Unitățile administrativ teritoriale cu rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori sunt: Dudeștii Noi – 4,37, Dumbrăvița 3,27, Foeni – 6,88,Giroc – 3,29, Jebel – 4,89, Pesac – 3,82.

La Cenei măsurile sunt aplicabile până la data de 26 octombrie, data la care se împlinește termenul de 14 zile de la adoptarea hotărârii CJSU în baza căreia s-au luat restricțiile pe aceste UAT-uri.

Prevederile prezentei Hotărâri devin obligatorii începând cu data de 16 octombrie 2020.

A fost analizată situația unităților administrativ teritoriale cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori și, conform analizei făcute de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în momentul de față nu se impune carantinarea acestora.
radiotimisoara.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...