Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Restricții în 16 localități din Timiș unde s-a depășit pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Masca de protecție devine obligatorie și în spațiile publice deschise iar activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor precum și organizarea de spectacole se suspendă în 16 localități din județul Timiș.

CITEȘTE ȘI: Institutul Matei Balș, primul spital din Europa unde se testează cocktailul de anticorpi luat de Donald Trump pentru COVID-19.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea infectării cu coronavirus în 16 localități în care a fost depășit pragul de 1,5 la mia de locuitori.

elefant.ro Este vorba despre Buziaș, Făget, Sânnicolau Mare, Belinț, Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi, Dumbrăvița, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moșnița Nouă, Șag, Saravale, Teremia Mare, Vălcani.

În aceste localități, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară în așa fel încât să acopere nasul și gura în toate spațiile publice, atât închise cât și în aer liber. Măsura rămâne în vigoare între orele 6:00 și 24:00, pe o perioadă de 14 zile și se impune tuturor persoanelor care au împlinit vâsta de 5 ani.

Masca de protecție trebuie purtată pe toată durata stării de alertă în spațiile publice deschise următoare: pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și faleze (malurile râurilor), în intervalul orar 6:00 – 24:00.

CJSU a mai decis ca în localitățile amintite să se supende timp de 14 zile activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cluburilor și barurilor. Sunt exceptate restaurantele și cafenelele din interiorul unităților de cazare, pentru clienții acestora.

papuci si saboti de casaTot timp de 14 zile se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc.

Pentru același interval de timp sunt suspendate spectacolele, concertele, festivalurile sau alte evenimente cultural publice sau private din localitățile amintite.

Evenimentele publice și private vor fi organizate cu participarea unui număr de persoane în limita legii, iar operatorii economici trebuie să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți.

În privința piețelor, rămân deschise doar cele agroalimentare, târgurile și oboarele fiind închise timp de 14 zile. În plus, clienții vor purta măști de protecție la fel ca și comercianții care vor avea și mănuși de protecție.radiotimisoara.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...