Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Ritmul de vaccinare este în continuă scădere

Ritmul de vaccinare este în continuă scădere, cu un record negativ înregistrat duminică, când doar 3.261 de oameni şi-au făcut prima doză.

Este cel mai scăzut nivel din ianuarie.

parfumuri pentru barbati oferte big magŞi în acelaşi timp, creşte numărul cazurilor noi zilnice, care s-au dublat, în comparaţie cu ceea ce se raporta cu doar 14 zile în urmă.

Săptămâna trecută s-au menţinut constant la peste 300, cu un vârf de 408 înregistrat sâmbătă.

Situaţia este similară cu cea de la sfârşitul lunii mai, pe finalul valului trei.

Mihaela Enache urmăreşte evoluţia epidemiei la noi: “Situația este similară cu cea de la sfârșitul lunii mai, pe finalul valului trei al epidemiei, din primăvară. Crește constant și numărul pacienților cu coronavirus care au nevoie de internare.

Dacă la 1 august figurau puțin peste 400 de cazuri de COVID-19 în spitale, în prezent sunt aproape 750, iar la terapie intensivă numărul este, de asemenea, aproape dublu, de la aproape 60 în urmă cu două săptămâni, la 112.

În România, tulpina Delta a coronavirusului, mai ușor transmisibilă, încă este majoritar întâlnită la persoane care au călătorit sau care au intrat în contact cu cineva care a călătorit, dar nu mai este mult până la transmiterea comunitară, preciza zilele trecute doctorul Adriana Pistol, de la INSP.

Specialiștii subliniază că vaccinarea este eficientă și împotriva acestei variante și reiau îndemnurile către populație să se imunizeze pentru a evita formele grave ale bolii și riscul de deces, însă ritmul campaniei naționale de imunizare continuă să scadă.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...