ROBOKIDS LA CLUBUL COPIILOR

Activitățile de vacanță de la Clubul Copiilor Lugoj se încheie cu ultimul curs, intitulat Robokids. Acesta a început marți, 19 august și va dura două săptămâni. Aproximativ 10 copii s-au înscris la acestă activitate până în acest moment, iar listele sunt deschise și pentru alți pasionați, care vor să învețe să construiască mini roboți și să programeze mini sisteme sisteme automatizate. Cristian Vida este profesorul care se ocupă de acest curs. El crede că activitatea reprezintă și o modalitate de a dezvolta creativitatea celor mici. 

Cristian Vida- profesor de informatică

Cursurile Robokids au început ieri și presupun activitatea copiilor în a construi și a programa mini sisteme automatizate. Încercăm să facem și mini roboți, robot ocolitor de obstacole. Lucrăm astăzi cu leduri, le aprindem și le stingem și continuăm să folosim tot felul de senzori: de distanță, de telecomandă. Cât este de important pentru copii și anume deprind ei? În primul rând le dezvoltă interesul pentru acest gen de activitate, pentru construcția acestor mini roboți și le dezvoltă creativitatea.

Elevii par fascinați de lumea roboților și de faptul că au posibilitatea să construiască roboți în miniatură. Unii dintre ei nu exclud o carieră, pe viitor, în acest domeniu.

Andrei Palyo-Mușet

În principal construim tot felul de circuite și le prgramăm. Momentan lucrăm cu leduri și le programăm cât de mult să rămână aprinse. Îți place? Îmi place deoarece mereu m-a pasionat informatica și programarea și acum că pot și să construiesc aceste circuite, îmi place foarte mult. Spunea domnul profesor că veți construi zilele viitoare chiar și miniroboți. Cum ți se pare? Mi se pare foarte interesant. Adică dacă învățăm și continuăm cu robotica, am putea în viitor chiar să facem roboți și lucruri care să ne ajute.

Fabian Verba

Eu împreună cu partenerul meu, Gabi, lucrăm la un robot care dacă detectează obstacole în fața lui le ocolește. Cum reușește să facă acest lucru? Utilizând un senzor de distanțăși un servo motor pe care îl rotește. Cu ajutorul senzorului de distanță observă ce-i în fața lui. Așa că face o rotire de 180 de grade, observă obiectele și încearcă să găsească cum să le evite. Cât de mult îți place această activitatate? Eu de anul trecut sunt la Clubul Copiilor, mai ales vara la Robokids și mi se pare chiar interesant.

Pe lângă aceast curs, care încheie activitățile de vacanță de la Clubul Copiilor, până acum s-au mai desfășurat și alte ateliere, cum ar fi infografie distractivă, karting, art hobby, pictură pe sticlă, dans, teatru, și nu în ultimul rând Tabără Internațională de Ceramică “Happy Daro”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *