Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politică

România, în spațiul Schenghen. Tudor Ciuhodaru: Am reușit! Se votează MÂINE!

Tudor Ciuhodaru, medic și europarlamentar, a publicat vestea momentului în ceea ce privește intrarea României în spațiul Schenghen.

“Am reușit! Viitorul spațiului Schenghen trebuie să fie fără fragmentare.

Am solicitat insistent Consiliului și Comisiei Europene să ia imediat decizia de a elimina toate controalele la toate frontierele României.

Decoratiuni Gradina si Terasa din Ciment Magazin Big MagAzi acest deziderat intră (ora 21.30) în sfârșit în dezbaterea Parlamentului European. Vreau ca România să se alăture cu drepturi depline, spațiului de liberă circulație fără controale la frontierele interne terestre, maritime și aeriene.

Rețineți:

1. România a parcurs cu succes toate etapele tehnice necesare. Evaluarea celor şapte domenii de interes (cooperare poliţienească, protecţia datelor, consulate, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre, SIS/SIRENE) a concluzionat că îndeplinim toate condiţiile de aderare.

2. De atunci au trecut aproape 10 ani!

3. Am solicitat în repetate rânduri Comisiei Europene și Consiliului ca România să intre cât mai rapid în spațiul Schengen.

4. Azi acest deziterat intră în dezbaterea Parlamentului European urmând să fie votat mâine“, a scris Tudor Ciuhodaru pe pagina de Facebook.

Parlamentul European va cere ca România și Bulgaria să adere la Spațiul Schengen

Parlamentul European va adopta un raport săptămâna aceasta, prin care va cere încă o dată ca România și Bulgaria să adere la Spațiul Schengen. Acest subiect se află pe agenda ultimei reuniuni a eurodeputaților înainte de vacanțele de vară.

Parlamentul European constată că în 2011 și 2018 a adoptat rezoluții cu cereri similare. Miercuri seară, deputații europeni vor discuta raportul, care îndeamnă Consiliul UE să ia măsuri imediate pentru a ridica controalele la frontierele terestre, maritime și aeriene ale celor două țări, scrie monitor.bg.

ceasuri smart copii magazin big magKlaus Iohannis, despre aderarea României la spațiul Schengen

“Aderarea la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv politic major pentru România şi face parte din angajamentul pe care ţara noastră şi l-a asumat prin Tratatul de aderare la UE. România îndeplineşte criteriile necesare de peste zece ani, fiind un exemplu în ceea ce priveşte asigurarea securităţii pentru Uniunea Europeană”, declara președintele Klaus Iohannis.

Ciorapi si Dresuri Femei Magazin Big Magsursa: dcnews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...