S-a decis acum.Toți romanii vor fi testați dacă merg în această țară

În cadrul unei teleconferințe cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene la Nicosia, au fost explicate condițiile după care se va relua turismul în această ţară europeană.

În cadrul teleconferinței, explicațiile au fost oferite de ministrul cipriot de Externe, Nikos Christodoulides, şi vice-ministrul Turismului, Savvas Perdios.

Dj Filmare si Poze Nunta Botez EvenimenteConform statisticilor epidemiologice, ţările europene au fost împărţite de autorităţile cipriote în două categorii: A – pentru care intrarea în Cipru se va face fără restricţii, şi B – ai căror cetăţeni au nevoie de testarea Real Time PCR pentru coronavirus, fie în ţara de origine, cu 72 de ore înainte, fie la sosire, dacă testarea nu este larg disponibilă pentru public în statul respectiv.

În ce categorie se află România

Din prima categorie fac parte Austria, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Ungaria, cărora li se adaugă Israelul. România se află în a doua categorie, alături de Cehia, Croaţia, Elveţia, Estonia şi Polonia. Ambasadorii statelor care nu fac parte din niciuna dintre cele două categorii şi-au exprimat interesul pentru condiţiile care trebuie îndeplinite pentru includerea pe listă.

Zborurile internaţionale către Cipru se reiau din 9 iunie. Nicosia a comunicat la sfârşitul lui mai partenerilor din domeniul turismului protocoalele de urmat pentru evitarea necesităţii carantinei, printr-o scrisoare semnată de Christodoulides Perdios şi de ministrul transporturilor, Yannis Karousos.

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *