S-a întors în țară, echipa medicală română din Lombardia, care a impresionat Europa

Cei 15 medici si asistenți români, care timp de două săptămâni au ajutat un spital din Lombardia (epicentrul epidemiei din Italia) la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus s-au întors sâmbătă în țară cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene. La sosire au fost așteptați pe aeroport de Ludovic Orban și Raed Arafat, precum și de ambasadorul Italiei care le-a mulțumit românilor pentru gestul voluntar.

În aeronava C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene cu care au călătorit au fost aduse și materialele donate de Papa Francisc spitalului din Suceava, epicentrul epidemiei de COVID-19 din România.

Echipa medicilor și asistenților români a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autoritățile din peninsulă, integrarea echipei românești în sistemul medical italian.

„Revenim dupa 18 zile, toata echipa medicala a facut fata misiunii cu sucees, a reusit sa transmita un plus de incredere. Impreuna intotdeauna putem fi mai buni”, a spus seful misiunii romanesti in Lombardia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *