S-a stabilit! Sala Polivalentă cu 16.000 de locuri va fi construită la Timișoara

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat astăzi locația unde se va construi noua sală polivalentă de 16.000 de locuri.

Noul obiectiv va fi construit în Timișoara, în apropiere de stadionul Dan Păltinișanu, așa cum și-a dorit primarul Nicolae Robu.

Știu că au fost multe dispute în ceea ce privește locația. Am analizat ambele propuneri care au fost bune, dar am hotărât ca sala să vie construită la Timișoara, fiind reședință de județ și fiind un pol important în zona de vest”, a spus Dăncilă.

Inițial, Consiliul Județean Timiș a pus la dispoziția CNI, un teren la Giroc, în timp ce Primăria Timișoara a pus la dispoziția Companiei, un teren în imediata apropiere a stadionului Dan Păltinișanu.

Juridic subiectul unei decizii nu putea fi luată decât după 28 august, până atunci tot ce s-a vehiculat au fost doar vorbe. În luna iulie Primăria Timișoara a trimis ultimul set de documente, iar în august Consiliul Județean a trimis documentele. Am analizat ambele locații, ambele corespunzătoare, în schimb după discuții cu premierul Viorica Dăncilă și președintele CJT, Călin Dobra, am decis că e mai important, având în vedere și contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2021, și având în vedere că discutăm și de modernizarea unui nou stadion, am decis să facem un complex sportiv modern în zonă”, spune ministrul dezvoltării, Daniel Suciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *