S-A STABILIT ZIUA DEZINSECȚIEI !

Primăria Municipiului Lugoj anunță cetățenii și crescătorii de albine că vineri, 21 iunie, între orele 19.00 – 23.00, se vor executa lucrări aviochimice de dezinsecție împotriva insectelor precum: muște, țânțari, căpușe, ploșnițe și păianjeni. În acest sens crescătorii de albine sunt rugați să ia toate măsurile specifice de prevenire pentru a nu suferi pagube materiale. Insecticidul va fi împrăștiat cu un avion utilitar de tip Antonov, aparat de zbor care a fost utilizat și în anii trecuți. Avionul va decola de pe Câmpia Libertății, va face șapte ture deasupra orașului, suprafața vizată fiind de 2000 de hectare.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Probleme vom avea doar cu crescătorii de albine, de aceea comunicatul pe care l-am dat este și pentru ei, ca în cursul zilei de vineri să se închidă albinele în stupii respectivi. Va începe seara în jurul orei 7. Vom activa sistemul de alarmă pe care îl avem noi în oraș, vom alarma puțin populația pentru a știi când începe și când se termină. Va dura până în jur de ora 2, căci este lumină. Cu cât mai târziu cu atât mai bine

În avion va fi și un reprezentant al Primăriei pentru a se asigura de bunul mers al dezinsecției și pentru a supraveghea ca aceasta să se realizeze cu cantitățile necesare de insecticid.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Este și domnul Mustață care răspunde de acest serviciu. El a fost de fiecare dată în avion, tocmai pentru a fi sigur că se pune întreaga cantitate. Dânsul a lucrat în armată, este un om disciplinat și am toată încrederea că lucrarea este de calitate

În cazul în care condițiile meteorologice nu vor fi favorabile, lucrarile de dezinsecție se vor reprograma. Potrivit reprezentanților primăriei, după dezinsecția aviochimică, va urma cea realizată la sol, cu ajutorul societății Salprest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *