SALOANE REFĂCUTE CU AJUTORUL HONEYWELL

Spitalul Municipal Lugoj continuă să se renoveze și modernizeze cu ajutorul multinaționalelor. După ce secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă şi Chirurgie au fost refăcute cu ajutorul acestora, acum a venit rândul secției de neonatologie să beneficize de îmbunătățiri. Astăzi au fost inaugurate și date în folosință două saloane pentru nou-născuți, renovate și modernizate complet. Lucrările s-au făcut cu ajutorul multinaționalei Honeywell Life Safety, aflată în al 25-lea an de activitate în Lugoj.

Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj:

De la început  am avut o relație foarte bună cu cei de la Honeywell. Au venit și ne-au propus o sponsorizare, eu le-am propus un loc, eu au hotărât că pe neonatologie, am fost deschis la hotărârea lor, au venit, au văzut, au făcut, mai departe din câte am înțeles vor să contribuie în continuare, au văzut că se investește în spital și nu bani aruncați pe geam și atunci cred că sunt mulțumiți de investiție și vor să contribuie în continuare cu sponsorizări pentru spital. Marele avantaj al banilor din sponsorizări e că nu necesită atâtea licitații, autorizări și aprobări, iar lucrările se fac mult mai repede decât cele din banii din bugetul local

 

Investiția celor de la Honeywell s-a ridicat la 14.000 de euro, bani din care   s-au schimbat geamurile, uşile, caloriferele, instalațiile sanitare, tăvițele, s-au făcut finisajele interioare și s-a schimbat schimbat linoleul de pe jos cu unul special pentru secţiile de neonatologie. Reprezentanții multinaționalei spun că această investiție la spital este doar începutul.

Paul Cărămidariu, dir. general Honeywell Life Safety România:

Aceste două saloane sunt primul proiect pe care l-am făcut pentru spital și probabil că vor urma și altele. Noi gândim în felul următor lucrurile: nu suntem aici doar pentru a oferi locuri de muncă și a desfășura o activitate economică. Sunt aici prin angajații noștri un actor în această comunitate. Noi ne-am luat rolul ăsta foarte în serios  de prin 2004 și de atunci avem tot felul de proiecte mai mult axate pe partea de educație, dar începând de anul acesta am început să ne uităm și la alte segmente din comunitate, nu doar partea de educație, ci și partea aceasta de sănătate

 

De-a lungul anilor, Honeywell Life Safety a inițiat la Lugoj mai multe acțiuni prin care se implică în viața comunității: a dotat un laborator de specialitate la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, un laborator de electronică la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” și a finanțat un concurs internațional de robotică la același colegiu lugojean. De asemenea, a finanțat completa renovare a Studioului de concerte ”Elisabeta Toth” a Școlii de Muzică ”Filaret Barbu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *