SALOANE RENOVATE DIN INIȚIATIVĂ PRIVATĂ

Un tânăr din Lugoj, Emanuel Cimponeru, a dat dovadă de spirit civic și a renovat  din banii săi, unul dintre saloanele Secției Anestezie și Terapie Intensivă ale Spitalului Municipal Lugoj, în care sunt internați pacienții aflați în starea cea mai gravă. În plus, Emanuel Cimponeru a renovat și un salon de la Secția de Chirurgie.

Emanuel Cimponeriu:

Totul a pornit de la o cafea într-o dimineață cu prietenul Cătălin Bălan care este medic la ATI. Acesta și-a exprimat nevoia de renovare a unuia dintre saloanele de aici. Apoi am decis că acesta este prioritar. Am venit a doua zi, am măsurat, am discutat cu prietenii, am văzut ce e de făcut, ne-am fpcut foarte bine calculele și ne-am apucat să comandăm și să achiziționăm ferestrele și ușile. Apoi am mai renovat un salon la chirurgie

Saloanele au fost renovate cu materiale de cea mai bună calitate. Au fost înlocuite ușile, geamurile și caloriferele, a fost instalat un sistem de ventilație și unul de iluminat cu led, a fost montată pardoseala antibacteriană, a fost înlocuită instalația electrică și obiectele sanitare. Gestul lugojeanului a fost primit cu bucurie de către medici și asistenți.

Cătălin Bălan, medic specialist ATI:

Vreau să mulțumesc prietenului meu Emanuel Cimponeriu pentru gestul imens pe care l-a făcut pentru acest spital, dar în primul rând pentru pacienții care vor fi internați în acest salon. Aici sunt internați de obicei pacienți critici, în ultimul stadiu și altfel vor beneficia atât ei cât și aparținătorii lor. Acest salon s-a renovat din banii domnului Cimoneriu, au fost schimbate ușile, obiectele sanitare, geamurile termopan, s-a montat pardoseala antibacteriană, un sistem, de ventilație. Încă o data vreau să mulțumesc atât domnului Emanuel Cimponeriu, cât și colectivului ATI, atât asistentelor, cât și colegilor doctori

Nu este pentru prima dată când la spitalul lugojean se fac investiții din bani privați. În primăvară, o multinațională din Lugoj a donat trei monitoare și un aparat EKG pentru secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Emanuel Cimponeru crede în puterea exemplului și speră ca și alți lugojeni de bună credință să facă astfel de gesturi pentru spitalul lugojean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *