SALON DE INVENȚII ȘI INOVAȚII LA TIMIȘOARA

Invențiile cercetătorilor din Banat și din străinătate sunt expuse pentru al patrulea an la rând la Casa Tineretului din Timișoara. Aici este decshis până vineri Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”. Vizitatorii pot admira nu mai puțin de 300 de invenții din toate domeniile.

Remi Rădulescu, președintele Societății Inventatorilor din Banat:

Ediția cu nr. 4, avem în jur de 300 de invenții din România și alte 10 țări, pe 22 de clase, pe diverse domenii de activitate. Sunt 22 de universități prezente aici, 31 de institute de cercetări și 30 de societăți comerciale și persoane fizice. Este un salon de invenții cu premiere mondiale din mai multe clase, cele mai multe sunt din domeniul agriculturii, dar și din IT, mecanică, motoare, instalații, construcții, energii neconvenționale, medicină, sport etc.

Printre cele mai interesante invenții expuse la Timișoara se numără ciocolata vegetală, destinată persoanelor care doresc să mănânce sănătos, dar și celor care suferă de diabet realizată de studenţi şi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Tot ei au creat și un produs alimentar inovativ din carne cu fructe, preparat la o temperatură de până la 50 de grade, care să nu degradeze componentele biologice, precum și o cremă de înfrumusețare și de tratament pentru piele care are extracte din diverse specii medicinale. La Salonul de Invenții și Inovații mai este prezentat un dispozitiv care poate produce apă potabilă din mări şi oceane realizat de inventatorul timișorean Remi Rădulescu, dar şi un robot magazioner realizat de 15 elevi de la Colegiul de Informatică “Traian Lalescu” din Hunedoara. Festivitatea de premiere a celor mai bune invenţii prezentate în cadrul salonului va avea loc vineri, de la ora 18.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *