Schimbări în educaţie, anunţate de ministrul Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat la România TV că vor fi operate noi modificări în învăţământ, iar prima măsură care va fi luată va fi pentru copiii din clasele primare, care, începând din clasa a III-a, vor fi ajutaţi să nu rămână în urmă cu materia.

“De la clasa a III-a, apreciez eu, după experienţa pe care o am, şi până la clasa a VIII-a… Dacă elevii, o bună parte din ei, ţin pasul cu ceea ce le cere programa şcolară, o altă parte din ei pierd permanent în ceea ce priveşte acumularea în cunoaştere. Ca urmare, de la clasa a III-a şi până la clasa a VIII-a se accentuează extraordinar de mult decalajul dintre cei care fac faţă programelor şcolare şi cei care nu fac faţă programelor şcolare. Şi cred că cu acest lucru va trebui să începem, adică să găsim resursele necesare şi de câteva zile analizăm acest lucru, în aşa fel încât începând cu clasa a III-a, cel puţin pentru elevii care sunt în această situaţie, în pierdere de achiziţie în cunoaştere, să încercăm să facem cursuri remediale, cu învăţătorii de la clasă, după clasa a V-a cu profesorii”, a declarat la România TV, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

“Elevii, începând de la clasa a III-a, cei care pierd ritmul cu cei care păstrează ritmul cu programa şcolară, vor avea, probabil, două-trei ore suplimentare la clasă pentru recuperarea, remedierea cunoaşterii pe care ar fi trebuit să o acumuleze şi nu au făcut-o”, a mai adăugat ministrul Educaţiei.

“Cred că toţi cei care se află în această situaţie şi se îndepărtează de majoritatea clasei, toţi trebuie să participe. Şi cred că va trebui să începem aceste lucruri chiar din semestrul II, din ianuarie, din februarie”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *