Connect with us

Hi, what are you looking for?

Euro News

Se extinde UE. Preşedintele Parlamentului European a pledat în favoarea aderării statelor din Balcanii de Vest

Se extinde Uniunea Europeană. Preşedintele Parlamentului European a pledat în favoarea aderării statelor din Balcanii de Vest. Oficialul susține că acest lucru ar fi pozitiv pentru pace şi prosperitate.

“Extinderea poate aduce beneficii imense atât regiunii, cât şi Europei în ansamblu, ajutând la asigurarea unui continent stabil, prosper şi paşnic”, a declarat duminică David Sassoli pentru grupul german Funke Mediengruppe.

snekersi femei modele noi Magazin BIG MagPotrivit acestuia, aderarea lor ține de îndeplinirea criteriilor de aderare.

“Reformele trebuie încă finalizate în fiecare din aceste ţări”, dar “Uniunea Europeană trebuie să îşi respecte promisiunile şi să recunoască progresele”, a apreciat David Sassoli.

Uniunea Europeană poartă deja discuţii de aderare cu Muntenegru şi Serbia, în timp ce Albania şi Macedonia de Nord sunt candidaţi oficiali.

De asemenea, Bosnia-Herţegovina şi Kosovo au fost considerate până acum potenţiali candidaţi la negocieri.

La sfârşitul anului trecut, Cehia şi Slovacia au blocat adoptarea unui text important privind progresele în procesul de extindere a Uniunii, iar Bulgaria a respins începerea negocierilor de aderare la UE ale Macedoniei de Nord ca urmare a disputei generate de istoria comună.

În același timp, Sofia refuză să recunoască limba macedoneană ca entitate proprie, susţinând că este un dialect bulgar. Decizia blochează, de asemenea, începerea planificată a negocierilor de aderare ale Albaniei.

Situaţia poate fi una dificilă deoarece statele balcanice sunt curtate de ţări precum Rusia, China şi Turcia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...