SE LUCREAZĂ LA ZONA PIETONALĂ

Municipalitatea lugojeană a demarat un proiect de sistematizare urbană, care vizează zona Pieței I.C. Drăgan. În cadrul acestui proiect, o parte a străzii Avram Iancu va fi închisă circulației rutiere și va fi amenajată ca zonă pietonală.

Francisc Boldea, primarul municipiului  Lugoj (PSD):

Mereu, mereu ne apucăm de centrul orașului. Am început prima parte de centru Piața Iosif Constantin Drăgan, ce cele două străzi, cea din fața Poliției și Avram Iancu, pornind de la Femina până la poliție. Din această săptămână și până în septembrie trebuie să terminăm aceste două străzi, este o lucrare de 900.000 de lei. Se schimbă apă, canalizare, partea electrică, devine o zonă pietonală, o zonă frumoasă a orașului, cu terase, în genul Pieței Unirii din Timișoara. Pe jos se vor pune dala patrate, ceea ce se apropie de ceea ce a făcut d-l Constantin Drăgan în fața Catedralei Greco- Catolice. Vor fi niște scuaruri frumoase zidite

Valoarea totala a lucrărilor este de peste 950 de mii de lei, iar termenul de execuție de 4 luni. Primarul Lugojului a dezvăluit că proiectele sale nu se opresc aici și că centrul orașului va intra într-un amplu proces de modernizare.  

Francisc Boldea, primarul municipiului  Lugoj (PSD):

Sperăm că în jurul datei de 10 septembrie să fie terminată această zonă de terase. După care trecem podul și ne ocupăm de centrul propriu- zis al orașului, de strada Mocioni, de la Ceasul Electric până la Liliacul și apoi de la strada Bucegi până la strada Grozăvescu. În anii următori vom moderniza cea mai frumoasă zonă după părerea mea din oraș, porțiunea de la Gară și până la Hotel Timișul. Este o porțiune lată care poate fi valorificată. Proiectul este frumos pentru zona aceea, astfel încât centrul orașului va fi preocuparea pentru următorii doi ani

În ceea ce privește sistematizarea zonei Pieței I.C. Drăgan, dincolo de refacerea carosabilului și crearea unui sens unic pe strada din fața Poliției, proiectul are mai multe obiective, între care: instalarea iluminatului arhitectural al fântânii din fața Catedralei Unite, noi stâlpi de iluminat în zona pietonală, refacerea mobilierului urban, plantarea de flori și platani și amenajarea de noi locuri de parcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *