Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Se prelungește carantina în Moșnița Nouă, Giroc, Dudești Noi, Ghiroda și Dumbrăvița.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis să prelungească pentru alte 14 zile în localitățile timișene Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche, Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii și Dumbrăvița.

Desi a fost luata in discutie din nou posibilitatea carantinarii Timisoarei si a Lugojului, Directia de Sanatate Publica a stabilit in cele din urma ca cele doua orase nu intrunesc toate conditiile necesare impunerii carantinei de COVID.

CITEȘTE ȘI: Cine va avea prioritate la vaccin în România?

Haine Sport Trening FemeiTermenul de 14 zile pentru carantina localităților menționate alături de Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic expira joi dimineața la ora 5:00. Direcția de Sănătate Publică a efectuat o analiză pentru a constata dacă se impune sau nu prelungirea acestei măsuri.

“În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării localităților Moșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda (fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița, unde rata de infectare / 1000 de locuitori nu a scăzut în timpul carantinei. Pentru celelalte trei localități – Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic –nu s-a primit aviz favorabil pentru prelungirea carantinării”, transmite Prefectura Timiș.

În urma avizului, a fost convocată ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârile privind prelungirea carantinei în Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche, Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii, și Dumbrăvița.

„Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinuluișefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea carantinării. Prelungirea măsurii de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU”, mai precizează Prefectura Timiș.
 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...