Şedinţă administrativă sau de partid? Preşedintele CJ Timiş n-a fost invitat la prezentarea proiectelor pentru… judeţul Timiş

Întâlnirea de la Palatul Administrativ din Timişoara, în cadrul căreia ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi cel de Interne, Marcel Vela, au venit să prezinte situaţia la zi şi promisiunile pentru proiectele de infrastructură din zona Timişului, s-a animat brusc în momentul în care reprezentanţii CFR şi ai CNAIR au terminat prezentările. Preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra s-a ridicat din sală şi le-a mulţumit oficialilor prezenţi la discuţii, el fiind în postura de … neinvitat, chiar dacă discuţiile au vizat proiectele Timişului.

Rochii de vara Modele Noi la Big MagMai mult, la Palatul Administrativ, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost pus să semneze un protocol care vizează modernizarea căii ferate… în Timiş. Deşi s-au discutat proiecte care afectează infrastructura rutieră şi feroviară a judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, nu a fost invitat la discuţii, probabil că nu corespundea din punct de vedere politic, el fiind social-democrat. În oglindă, la masa discuţiilor s-a aflat preşedintele CJ Arad.

Dobra a participat la prima parte a discuţiilor, a stat în sală separat de oficiali, alături de presă, şi a refuzat să se instaleze pe un scaun „oficial” atunci când din partea

Prefecturii Timiş i s-a motivat că la mijloc ar fi fost o greşeală de protocol pentru care invitaţia nu a ajuns la el.

Calm, Călin Dobra a ascultat prezentările oficiale, după care s-a ridicat de la masa presei şi le-a mulţumit celor de la Transporturi pentru faptul că se preocupă de starea infrastructurii din judeţ, amintindu-le că, până la urmă, actele de autorizare a lucrărilor vor ajunge la CJT, la arhitectul judeţului, dar că toate procedurile vor primi sprijinul integral al instituţiei, pentru a fi puse în lucru.

Dobra s-a scuzat pentru ceea ce a numit o „incursiune verbală” şi a anunţat sprijinul său pentru proiecte. De asemenea, l-a asigurat pe ministrul de Interne, Marcel Vela, prezent la rândul său în sală, că documentaţia aferentă sprijinului după inundaţiile din urmă cu o săptămână se află pe masa sa şi au fost semnate, deşi prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, nu le-a semnat încă.Cei prezenţi în sală au semnat ulterior şi un protocol, pe document sunt doar semnături din partea unor reprezentanţi ai partidului la putere, prin care Ministerul Transporturilor şi… UAT Timişoara vor colabora pentru accelerarea procedurilor pentru reabilitarea a 35 de kilometri de cale ferată… din Timiş.

„Am invitat cei care trebuiau să prezinte şi să susţină protocolul”, a declarat prefectul din Timiş, Liliana Oneţi, ca o motivare a neinvitării lui Dobra la eveniment.

sursa: debanat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *