ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ DE CONSILIU

Consiliul Local Lugoj se va reuni mâine într-o ședință extrordinară în care se vor dezbate mai multe proiecte de hotărâre. Se va supune astfel la vot alocarea unor rectificări bugetare, în special pentru Clubul Sportiv Municipal Lugoj. Suma de bani va fi direcționată către secțiile de volei și handbal și va fi o completare a fondurilor alocate de Consiliul Județean către clubul  lugojean.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

A fost necesar să alocăm pentru CSM 3 miliarde de lei vechi pentru volei și un milliard de lei vechi pentru handbal. În cazul în care cei de la handbal nu doresc să activeze în Dinizia A, atunci banii se vor duce către Divizia D la fotbal, iar banii pe care îi vom primi de la județ vor fi direcționați către celelalte sporturi. Așadar, pe lângă cele 17 miliarde alocate în luna aprilie, vom suplimenta cu 4 miliarde, deci în total 21 de miliarde pentru sport, cum ne-am înțeles de la început. 

Rectificarea bugetară va cuprinde și serviciul SPAID, Salprestul, școlile din oraș, dar și Direcția de Asistență Socială, către care sunt prevăzute substanțiale.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

Apoi o sumă tot importantă de bani trebuie alocată pentru serviciul SPAID, pentru apă curentă, căldură, 6 miliarde de lei pentru școlile din oraș, pentru reparațiile, igienizările care se fac în municipiul Lugoj, apoi pentru Direcția de Asistență Socială, pentru Salprest 3 miliarde de lei, pentru curățenia din oraș. Repet încă o dată, dacă nici de această dată, nici cu această suplimentare de sumă, nu se simte o schimbare în ceea ce privește curățenia în oraș din partea Salprestului, vom fi nevoiți să apelăm și la o altă firmă care să se ocupe deun anumit sector și aici mă refer în special la partea de cosit iarbă și la gropile clandestine care apar în Municipiul Lugoj.

Tot mâine se va discuta situația transferului terenului ce aparține MApN, de pe str. Timișoarei.  Proiectul fost propus de nenumărate ori de primar și a fost respins, consilierii din opoziție nefiind de acord cu transferul.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

S-a tot spus că nu se votează primirea gratuită a blocului și a celor 8250 mp din Cartierul Militari pe care vrea să ni le de Miniterul Apărării, că noi trebuie să le facem 30 de garsoniere și asta va avea efect mare asupra bugetului local. Am avut o videoconferință și cu M  inisterul Apărării și cu ANL-ul, cu toți conducătorii și împreună am ajuns la o concluzie că ANL-ul mai trebuie să ne facă 150 de apartamente în Cartierul Militari, unde avem deja terenul alocat de Ministerul Apărării. Din acestea 150 pe care le face ANL-ul, le dă la armată 30 și 120 la Primăria Lugoj, pe lângă cele 60 din țesători.

Pe lângă această ședință extraordinară care va avea loc mâine, în luna iulie va mai avea loc o ședință ordinară luni, 29 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *