Connect with us

Ce cauti astazi ?

Mapamond

Şeful OMS se declară optimist că pandemia va fi învinsă anul acesta

2022 începe şi cu veşti mai bune de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Şeful OMS, Tedros Ghebreyesus, se declară optimist că pandemia de coronavirus va fi învinsă anul acesta.

Condiţia este ca statele lumii să acţioneze împreună, pentru a opri răspândirea şi, în acelaşi timp, să renunţe la achiziţia egoistă de vaccinuri, în detrimentul naţiunilor sărace – a spus el într-o declaraţie de Anul Nou.

Comentariile sale vin la doi ani de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost notificată pentru prima dată privind cazurile de pneumonie din China, aduse de o tulpină necunoscută de virus.
Între timp, coronavirusul a ajuns să facă parte din viaţa de zi cu zi, aproape 5,5 milioane de oameni au murit de COVID, iar numărul celor infectaţi la nivel global este acum de 287 de milioane, aşa că în întreaga lume trecerea în noul an este tot sub semnul pandemiei şi al restricţiilor sanitare.

Petrecerile cu o participare numeroasă şi focurile de artificii au fost anulate în multe locuri de pe glob, aşa cum a fost, de exemplu, la Londra sau la Paris.

În Austrialia, la Sydney, startul în 2022 s-a dat, totuşi, cu celebrul foc de artificii, transmis în direct pe internet; 6 tone de material pirotehnic au fost aprinse, pe fundalul impunător al Harbour Bridge şi Opera House.

Publi Vest Anunturi gratuite

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...