SEMNĂTURI PENTRU MONTAREA DE BARIERE

Un lugojean a demarat o campanie de strângere de semnături pentru montarea de bariere la trecerile la nivel cu calea ferată din Lugoj. Marian Costea a luat această decizie după teribilul accident petrecut ieri dimineață pe strada Smârdan când un autoturism a fost lovit de un marfar și toți cei patru ocupanți ai mașinii au murit pe loc. Martorii spun că tragedia s-ar fi produs din cauză că șoferul, orbit de soarele lateral, nu a văzut semnalele luminoase de avertizare. Marcat de această tragedie, Marian Costea spune că va face toate demersurile pentru ca barierele să fie montate.

Marian Costea, inițiator campanie:

Întâmplarea face că eu locuiesc pe această stradă și am fost șocat pentru că eu puteam să mă aflu în locul acestor familii. De 4-5 ori am trecut pe roșu fără să îmi dau seama ca urmare a faptului că soarele bătea foarte tare și efectiv nu am văzut. Împreună cred că putem aduce un număr suficient de mare de semnături încât să constrângem autoritățile să monteze bariere la ficare trecere de cale ferată. Nu este vorba doar de trecerea de la str. Smârdan, ci toate trecerile la care pot fi montate bariere

 

Deși a fost demarat de puțin timp, lugojenii s-au arătat deosebit de interesați de demersul lui Marian Costea, sute de persoane semnând deja petiția pentru montarea de bariere. Cei care doresc să se alăture acțiunii, o pot face la biroul lui Marian Costea din centrul comercial de str. Nicolae Bălcescu. Tot acolo, cei interesați pot obține și tabele pentru strângerea de semnături.

Marian Costea, inițiator campanie:

Semnăturile vor fi adunate și vor fi duse la Consiliul Județean, la CFR, la autoritățile locale, peste tot. Foarte mulți oameni deja m-au contactat, au venit la mine la birou și nu numai, să ia formulare, să adunăm semnături. În momentul de față într-un timp foarte scurt, deja avem câteva sute de semnături și într-un timp relativ scurt putem să ieșim cu un număr foarte mare de semnături care vor fi greu de trecut cu vederea sau marginalizate

 

Ca urmare a numărului mare de incidente cu urmări grave ce au loc în fiecare an la trecerile la nivel cu calea ferată, semnalizate doar cu crucea Sfântului Andrei, ori semnale acustice, prefectul de Timiș Eva Andreaș a cerut în urmă cu câteva zile, măsuri urgente de semnalizare a trecerilor de cale ferată periculoase. Conform unui raport al Poliției, în ultimii ani, pe raza  județului Timiș au avut loc peste 80 de accidente de tren în care au fost implicati conducători auto, bicicliști și pietoni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *