SITUAȚIE DELICATĂ LA SALPREST

Proaspăt câştigătoare a licitaţiei pentru salubrizarea Lugojului, societatea Consiliului Local, Salprest S.A. anunţă că se află într-o situaţie critică şi se îndreaptă cu paşi repezi spre faliment. Dezastrul din curtea Salprest a început în momentul în care a pierdut contractul de preluare a deşeurilor menajere de la populaţie. De la 1 mai, societatea timişoreană Retim a preluat această sarcină, iar Salprest a rămas fără primncipalul obiect al muncii, chiar dacă unele activităţi privind curăţenia oraşului le gestionează în continuare. E vorba despre măturatul şi spălatul străzilor, curăţarea şi transportul zăpezii pe timpul iernii, dezinsecţia şi deratizarea, lichidarea depozitelor clandestine de deşeuri şi colectarea şi transportul deşeurilor din construcţii. Însă toate aceste activităţi nu asigură veniturile pe care Salprest le încasa de la populaţie pentru serviciul de colectare a gunoaielor. La această lipsă de venituri se adaugă şi datoriile de peste 1,5 milioane de lei cu care societatea a rămas. Despre toată această situaţie, Consiliul de Administraţie al Salprest a trimis o informare către Consiliul Local. Primarul Francisc Boldea infirmă însă faptul că societatea lugojeană s-ar îndrepta spre faliment și spune că aceasta are alocată o sumă de bani de la primărie pentru activitățile pe care le desfășoară.

Francisc Boldea,  primarul municipiului  Lugoj (PSD):

E normal ca ne mai având gestionarea gunoiului menajer din oraș ca numărul de personal să fie mai redus și dimensionat în funcție de bugetul pe care îl au. Bugetul este numai din partea primăriei, banii sunt numai din partea Primăriei pentru lucrările pe care le au. Noi am stabilit un anumit buget de lună și pe an, în care trebuie să se încadreze. În funcție de aceasta se stabilește și fondul de salarii și fondul de dezvoltare. Suma pe care dorim să o alocăm pentru  activitățile pe care le avem cu Salprestul este de undeva între 16 și 20 de miliarde de lei, deci două milioane de lei. Nu se pune problema ca această societate să intre în faliment? Din punctul nostru de vedere nu. Dar trebuie făcută o organigramă nouă, o strategie nouă, un consiliu de administrație care să-și intre în atribuții, în așa fel încât să se încadreze în bugetul pe care îl au.

Mircea Ghera, directorul Salprest nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă conform site-ului lugojeanul.ro acesta ar fi declarat că salvarea societății nu mai depinde de el în momentul de față. În plus, Salprest va trece printr-o nouă tranşă de concedieri. În documentaţia trimisă Consiliului Local, care este actionar unic al societăţii, conducerea a cuprins şi o organigrama de 30 de persoane, ceea ce înseamnă că va trebui să facă o nouă rundă de concedieri, de la 68 de angajaţi, la 30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *