Situatie grava la un spital din Timisoara: nu sunt bani de intretinere si pentru plata transportului cu salvarea

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara a ajuns într-o situație gravă din punct de vedere economic. Practic, spitalul nu mai are bani pentru a plăti întreținerea și nici pentru alte servicii relativ simple, cum ar fi transportul cu o salvare al pacienților.
Banii care i-au primit de la Casa de Asigurări de Sănătate până la finalul anului le ajung reprezentanților spitalului de la Pădurea Verde doar pentru plata salariilor. „Conform planificării, am observat că bugetul pe care l-am primit de la Casa de Asigurări ne va crea dificultăți în activitatea curentă, banii ne ajung pentru plata salariilor, neavând bani pentru alte cheltuieli. Strângem cureaua cât se poate. Am solicitat sprijin de la primărie pentru plata utilităților”, spune Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeș” Timișoara.
În ultimul timp, la acest spital au fost cazuri complexe, care au determinat depășirea bugetului alocat de Casă. Cei de la spital nu aveau altă soluție decât să nu interneze pacienții, lucru pe care nu l-au făcut.
„Sunt cazuri dificile care consumă foarte multe resurse, cazuri de diagnostic dificile, care, unele nu erau de categoria noastră, dar aveau sindrom febril. Noi suntem cei care trebuiau să stabilim ce este, de ce suferă pacientul. Am avut cazuri dificile. Am avut mai multe cazuri decât de obicei, cazuri complexe, care au solicitat mai multe resurse, diagnostic și tratament. Riscăm ca până la finalul anului să avem bani numai de salarii, ori vom reduce internările. Cine răspunde dacă nu internezi și se întâmplă ceva cu omul respectiv? Am cerut ajutor de la primărie, am făcut o solicitare scrisă, măcar pentru plata cheltuielilor de întreținere, curent, gaz, și alte servicii gen salvare”, mai spune Musta.
Reprezentanții CJAS Timiș spun că pentru luna noiembrie, la Spitalul „Victor Babeș” au fost alocată suma de 1.473.435,15 lei.
„Ca urmare a reviziei după rectificările bugetare, CJAS va suplimenta bugetul alocat tuturor spitalelor, inclusiv la <Victor Babeș>”, au mai transmis reprezentanții CJAS.
sursa:tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *