SMURD PE DOUĂ ROȚI

Piața Victoriei din Timișoara a răsunat joi de sirenele de intervenție a celor de la SMURD. De această dată însă nu a fost vorba de o intervenție a salvatorilor la un accident, ci de au fost prezentate noile dotări ale pompierilor de la ISU Banat – două motociclete pentru intervenție rapidă la caz. Festivitatea s-a desfășurat în prezența secretarului de stat în MAI, Raed Arafat.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI:

Este vorba despre al patrulea oraș în care pornim acest concept cu motocicletele de intervenție rapidă. Am început la Bucrești, am crescut numărul motocicletelor, anul trecut am început la Constanța și Cluj și anul acesta am ajuns la Timișoara unde de astăzi devin operative aceste motociclete și vor interveni la urgențele de cod roșu de regulă. Ce înseamnă acest concept ? Reducerea timpului de răspuns, semnificativ, în orașele aglomerate și în zonele foarte greu accesibile pentru mașini până ajunge echipajul unei  ambulanțe SMURD sau a Serviciului de Ambulanță în sprijinul paramedicului care este la fața locului

Dotarea acestor vehicule pe două roți include un defibrilator, oxigen și trusă de resuscitare. Costul unei motociclete SMURD se ridică la aproximativ 20 de mii de euro, iar în el sunt incluse atât dotările cât și cursurile de pregătire a personalului. Proiectul s-a realizat cu ajutorul unui lanț de supermaketuri, care a finanțat o mare parte din costuri și a Fundației pentru SMURD care din donațiile de 2% din impozit a participat la finanțare și mai ales la pregătirea personalului. În următoarele luni proiectul motocicletelor SMURD va fi implementat la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *