Şoferul, cea mai căutată ocupaţie a momentului

Şoferul este cea mai căutată ocupaţie a momentului în România de către angajatori, conform unui studiu realizat de o platformă online de anunţuri generaliste în perioada iunie – iulie 2018.

Durata medie în care se ocupă o ofertă de muncă variază între 12 zile şi se apropie de 2 luni, în funcţie de tipul de job şi de domeniul de activitate, conform sondajului OLX care a lansat, în această vară, Indexul locurilor de muncă, o analiză care va oferi un diagnostic, în timp real, al dinamicii pieţei muncii din România. Cel mai rapid, angajatorii îşi găsesc candidaţi pentru bone-menajere (unde timpul mediu de ocupare al unui loc de muncă vacant este de 12 zile), casieri – lucrători comerciali (15 zile), evenimente şi divertisment (16 zile) şi personal administrativ – secretariat (17 zile).

În ceea ce priveşte categoria ‘şoferi – servicii auto- curierat’, domeniul cu cele mai multe anunţuri de angajare scoase la concurs pe platforma online, datele arată că durata medie a închiderii unui anunţ este de 21 de zile. Totodată, categoria este pe primul loc şi din punct de vedere al numărului de interacţiuni totale dintre angajatori şi candidaţi, generând aproape 300.000 de contactări pe lună.

În prima jumătate din 2018, pe locul doi în topul celor mai populare categorii de locuri de muncă scoase la concurs de către angajatori s-a aflat categoria ‘ingineri-meseriaşi-constructori’. ‘Munca în străinătate’ şi ‘personal hotelier – restaurant’ sunt alte două categorii cu un număr semnificativ de anunţuri, urmate de secţiunile ‘bone-menajere’ şi ‘casieri- lucrători comerciali’.

Pe de altă parte, cel mai greu de găsit sunt candidaţii pentru joburile disponibile la secţiunea ‘IT – Telecomunicaţii’, unde timpul mediu de închidere al unui anunţ ajunge la 52 de zile. Deficitul mare de personal din acest sector, dar şi pachetele salariale generoase oferite de angajatori fac dificilă recrutarea de candidaţi, ceea ce se reflectă şi într-o prelungire a procesului de recrutare.

Platforma online de anunţuri generaliste reuneşte la secţiunea Locuri de muncă peste 25.000 de companii. Secţiunea, relansată la început de 2017 cu pachete special gândite pentru angajatori, a avut în 2017 peste 400.000 de anunţuri noi de locuri de muncă. În primele 6 luni din 2018, angajatorii au publicat peste 200.000 de anunţuri de locuri de muncă.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *