Sondaj: Patru din zece români sunt hotărâţi să se vaccineze

Patru din zece români spun că sunt hotărâţi să se vaccineze împotriva COVID-19, iar procentul este în ușoară creștere față de sondajul anterior pe această temă, desfășurat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie.

Cercetătorii IRES consideră că tendința se explică prin dezbaterile intense din spațiul public cu privire la acest subiect. Nehotărâţii reprezintă ceva mai mult de o treime, dar majoritatea spun că probabil se vor vaccina.

Însă 20% din cei chestionați declară în continuare că nu se vor vaccina, iar printre motivele invocate cele mai frecvente sunt teama de reacțiile adverse, lipsa încrederii în aceste vaccinuri sau starea personală de sănătate.

Spun însă că și-ar putea schimba părerea dacă ar primi informații mai detaliate și pe înțelesul lor sau dacă li se garantează siguranța vaccinului. În acest moment, ca persoane cu cea mai mare influență în luarea unei decizii sunt indicați medicii de familie și copiii celor intervievați, dar și președintele Klaus Iohannis sau medicul Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Geci dama magazin Big Mag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *