Spania anunță un nou bilanț al coronavirusului: 491 de decese și 11.178 de infectați

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în Spania a depăşit 10.000, iar cel al deceselor cauzate de acest coronavirus a ajuns la 491, a anunţat marţi şeful Centrului de alerte şi urgenţe sanitare spaniol, Fernando Sinon, transmit EFE, Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Oficialitatea spaniolă a adăugat că marţi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus din Spania a ajuns la 11.178, faţă de 9.161 în ziua precedentă. Numai în Madrid se înregistrează 43% din toate cazurile de infectare din Spania.

În ultimele 24 de ore în această ţară au decedat 182 de persoane din cauza bolii provocate de coronavirus.

Rata mortalităţii acestui virus în Spania este de 4% din cazuri, iar 563 de pacienţi se află la terapie intensivă. Un număr de 1.098 de persoane s-au vindecat de COVID-19.

Pe de altă parte, şeful Statului Major al Apărării spaniol, generalul Miguel Angel Villarroya, a anunţat marţi că un total de 1.820 de soldaţi patrulează pe străzile din 28 de oraşe din Spania.

Spania şi-a închis luni noaptea frontierele terestre în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

Intrarea pe cale terestră în Spania, ţară plasată în stare de alertă începând de sâmbătă, nu va fi permisă decât cetăţenilor spanioli, persoanelor care au rezidenţă în Spania, personalului diplomatic acreditat şi persoanelor care justifică „o cauză de forţă majoră”, a afirmat luni ministrul de interne spaniol Fernando Grande-Marlaska.

Introducerea controalelor la graniţă a fost decisă în coordonare cu partenerii din Uniunea Europeană, a adăugat demnitarul de la Madrid.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *