Spania declară starea de urgență. Oamenii au luat cu asalt supermarketurile

Spania declara astăzi starea de urgență, după ce numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 191. Guvernul se află de câteva ore într-o ședință extraordinară pentru stabilirea noilor măsuri de combatere a epidemiei.

De teamă că vor rămâne fără alimente, mulți oameni s-au înghesuit la supermarketurile din Madrid înainte ca guvernul să declare starea de urgență.

Cabinetul Sanchez vrea să-i izoleze pe cetățeni la domiciliu ca să poată opri extinderea virusului COVID19 care a infectat peste 6000 de oameni.

Cetățenii sunt îndemnați să rămână în casă și multe evenimente foarte populare se suspendă sau se amână, precum ceremoniile tradiționale de Paște de la Sevilla.

În perioada următoare vor rămâne deschise publicului doar supermarketurile și firmele de catering la domiciliu. Primeria Madrid a interzis deja accesul în parcuri, iar restaurantele, barurile și muzeele din regiune au fost închise.

Felix Damian, corespondent TVR în Spania: „Străzile sunt aproape goale aici la Madrid, unde starea de urgență va dura cel puțin 15 zile, timp în care guvernul va avea puterea să limiteze circulația, să folosească bunuri private și să controleze consumul.„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *