SPRIJIN PENTRU TINERII DE LA DGASPC

La Timișoara este implementat un proiect transnațional, finanțat prin programul European ERASMUS+. Proiectul a început anul acesta în luna martie şi va dura până în februarie 2020, fiind implicate patru ţări: România, Grecia, Portugalia şi Albania. Iniţiatorii isi propun sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, pentru a-şi valorifica potenţialul. În acest sens vor fi sprijiniţi de organizaţiile din ţările respective. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș va demara, în scurt timp, activitatea de recrutare și selecție a celor ce doresc să devină mentori pentru tinerii din sistemul de protecție a copilului și va încuraja interacțiunea între ei.

Smaranda Marcu- purtător de cuvânt DGASPC Timiş

În scurt timp vom începe procedura de recrutare şi de selectare a persoanelor care doresc să devină mentori pentru tinerii din sistemul de protecţie a copilului. Practic ar trebui să fie nişte persoane care să-şi dorească să ajute şi să-i sprijine pe aceşti tineri. Să fie ei înşişi un model, să fi reuşit în domeniul în care activează şi în viaţa lor de zi cu zi. Să poată să le ofere acestor tineri un sfat, o vorbă bună la nevoie, să-i înveţe să+şi canalizeze cât mai bine energia pentru a atinge un obiectiv, pentru a-şi construi o viaţă cât mai sigură şi mai frumoasă.

În cadrul acestui proiect, care are ca scop şi integrarea acestor tineri cu dizabilităţi în societate, sunt implicate nouă instituții și organizații, din patru țări europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *