Start-Up Nation 2018 începe în toamnă

Peste 5.800 de aplicanţi la programul Start-Up Nation sunt astăzi în posesia banilor, iar demararea programului 2018 va începe din toamnă, a declarat joi, la conferinţa privind bilanţul la şase luni, ministrul pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.

„Start-Up Nation 2018 se aude, este pregătit şi există deja realizat ghidul de bună practică despre care am vorbit în numeroase rânduri şi în care băncile partenere şi agenţiile regionale vor avea acelaşi tratament unitar al aplicantului la oricare dintre ghişee. Este gata, este discutat cu consultanţii”, a declarat Ştefan Radu Oprea.

Ministrul a precizat că la sfârşitul primului semestru din 2018, pentru programul din 2017, au fost efectuate plăţi către peste 5.800 de beneficiari, îndemând aplicanţii să vină cu cererile de plată „cât mai repede”, pentru a beneficia de finanţare.

„Au fost semnate peste 8.444 de constracte din peste 19.000 de aplicaţii depuse la început, selectate primele 10.000. La sfârşitul primului semestru 5.834 de aplicanţi aveau acces la creditare. Asta înseamnă în traducere liberă că banii erau în conturile firmelor lor. Asta înseamnă deja că povestea de succes Start-Up Nation se scrie, că sunt foarte mulţi dintre cei care au aplicat astăzi activează, produc şi produc inclusiv profit pentru ei şi locuri de muncă stabile”, a declarat Ştefan Radu Oprea.

Potrivit ministrului, în 2017 s-au creat peste 21.000 de locuri de muncă, mai multe decât cele pe care Ministerul le-a avut ca ţintă la începutul programului, dintre care peste 16.000 sunt în „segmentul ţintă, ceea ce înseamnă tineri care au terminat studii liceale, universitare sau persoane cu dizabilităţi, ei sunt astăzi în Start-Up Nation”.

sursa: mediafax

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *