Strigătul disperat al patronilor şi angajaţilor din HORECA!

Timp de o oră, reprezentanţii hotelurilor, ai restaurantelor şi ai cafenelelor au protestat astăzi în întreaga ţară, pentru eliminarea restricţiilor din domeniu.

La fel ca şi în alte oraşe, în Timişoara s-au închis toate localurile între orele 17:00 şi 18, iar patronii şi angajaţii şi-au dat întâlnire în Piaţa Unirii.

CITEȘTE ȘI: 11 candidați la fotoliul de primar al Lugojului. Cine sunt aceștia

A fost o acţiune paşnică, la care cei din domeniul HORECA şi-au exprimat nemulţumirile, cea mai mare fiind legată de faptul că nu pot servi clienţii ăn interior, ci doar pe terasă.

Ne dorim relaxarea restricţiilor pentru a ne putea desfăşura activitate şi, în acelaşi timp, să se ia în calcul deschiderea localurilor în interior, ppentru că acum vremea este frumoasă şi ţine cu noi, însă în momentul în care vine frigul, ne va fi foarte greu să mai ţinem clientele pe terasă”, spune Sandi Popescu, proprietara unui restaurant din Piaţa Unirii.Reprezentanţii HORECA se plâng şi de verificările pe care le fac autorităţile pentru a vedea dacă se respect sau nu, reglementările privnd limitarea răspândirii coronavirusului.

Proprietari de terase şi angajaţi deopotrivă, se simt hărţuiţi, în condiţiile în care organele de control le trec pragul în mod repetat

“Se fac foarte multe controale la final de săptămână. Consider că sunt abuzive, pentru că sub pretextul că se verifică respectarea măsurilor de distanţare socială, suntem hărţuiţi cu tot felul de cereri de documente”, spune Alina Pătrăşcanu, care administrează o terasă din Timişoara.

Cei care deţin o astfel de afacere spun că au ajuns în pragul falimentului, iar mulţi dintre ei şi-au închis deja porţile.

“A scăzut foarte mult numărul clienţilor, drept urmare nu mai avem încasări. Abia ne putem plăti angajaţii şi dacă se vor menţine aceste restricţii, vom ajunge să dăm faliment. Ne-au adus la sapă de lemn”, spune proprietarul unui restaurant.sursadevest.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *