TÂRG DE PRODUSE TRADIȚIONALE LA TIMIȘOARA

La Timișoara s-a inaugurat ieri cel mai nou târg. În acorduri de muzică populară, cu grătare sfârâind și ceaune cu gulaș în clocot s-a marcat deschiderea oficială a Târgului de produse tradiționale, organizat în Piața Traian. Iniţiativa organizării unui astfel de târg îi aparţine şefului de la Pieţe, Ionuţ Nasleu, care apreciază că Piaţa Traian va deveni un punct de atracţie turistică, în perspectiva anului 2021, când Timişoara va fi capitală culturală europeană.

Ionuț Nasleu, organizator:

Acest târg vine cu două premiere: în piață va fi WI-FI gratuit, iar produsele se vor servi doar în pungi de hârtie sau biodegradabile. Mai mult decât atât, vrem sa permanentizăm acest târg, pentru că putem construi multe evenimente frumoase, având în vedere că această piață este una dintre cele mai frumoase și vechi din Timișoara și nu prea a fost pusă în valoare. Toți producătorii au fost încântați să ni se alăture și cred că vizitatorii se vor putea bucura de bunătățile care sunt aici

Evenimentul a început cu un spectacol folcloric susținut de Andreea Voica, Dumitru Teleaga Meka, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu și Doriana Talpes, acompaniați de Ansamblul Timișul. Zece căsuțe cu produse tradiționale îi vor astepta pe vizitatori zilnic între orele 10 și 22.

În viitorul apropiat, târgul se va extinde și va avea un caracter permanent, urmând să găzduiască periodic evenimente folclorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *