Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Timișoara și localitățile periurbane încă 7 zile în carantină, a decis CJSU.

Timișoara și localitățile Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda rămân încă 7 zile în carantină, s-a decis în ședința CJSU de miercuri.  La ultima raportare a autorităților, miercuri, 24 martie, rata de infectare cu Covid-19 era 8,43 în Timișoara, 11,45 în Moșnița Nouă, 10,03 la Giroc, 6,9 la Dumbrăvița și 7,35 la Ghiroda.

osete si ciorapi dama magazin big magTimișoara și localitățile periurbane au intrat în carantină în 8 martie. Atunci, rata de infectare era 7,30 la Timișoara, 12,39 la Moșnița Nouă, 9,88 la Dumbrăvița, 10,47 la Giroc și 6,39 la Ghiroda.

Măsura intră în vigoare după ce Raed Arafat, șeful DSU, semnează ordinul pentru carantină.

Măsura de carantină se prelungește în noaptea de miercuri spre joi. Există modificări în hotărârea adoptată în CJSU. Printre acestea se regăsesc închiderea magazinelor alimentare la ora 21 și eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele de peste 65 de ani. Nu se mai poate ieși după ora 22 din casă pentru sport.

Modificări noi ale hotărârii de carantinare zonală:

„- Se introduce în declarația pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.
– O altă modificare se referă la prelungirea cu o oră a programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21.– Eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani.
– După ora 22 nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie”.

Declarația pe propria răspundere o puteți descărca accesând POZA de mai jos:Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...