TIMIȘUL ARE STRATEGIE TURISTICĂ PENTRU 10 ANI

Conducerea Consiliului Județean Timiș și a Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județ și-au unit forțele pentru a coordona și dezvolta armonios toate componentele ce țin de turism în zona Banatului. Astfel, cele două instituții au realizat Strategia sectorială de dezvoltare turistică a județului Timiș 2018-2028, document ce face o proiecție a nevoilor turismului pentru următorii zece ani. Strategia a fost lansată luni la Palatul Administrativ, iar  la eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean Timiș, reprezentanți ai Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, ai universităților din Timișoara, autorități locale, dar și reprezentanți ai Ong-urilor și entităților private din domeniul turismului timișean. Cu toții au accentuat nevoia unui astfel de act pentru un turism civilizat la noi în județ.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș (PSD):

Sunt obiective generale de dezvoltare pe cei 10 ani de zile, cât este prins în strategie, și bineînțeles țintele pe care ni le dorim să le atingem în următoarea perioadă. Cred că la baza acestui material programat trebuie să stea în fiecare an un plan de acțiuni care trebuie să fie concretizat cu ținte foarte clare anuale, cu un raport din partea Asociației despre implementarea acestui plan de acțiuni și bineînțeles cu sugestii din partea partenerilor din cadrul Asociației

Strategia turistică a județului Timiș își propune, printre altele, creșterea veniturilor încasate din activități turistice și conexe cu 15% până în 2020 și cu 20% până în 2028 comparativ cu anul 2017, creșterea cu 10% a gradului de notorietate turistică al județului până în 2020 și cu 15% până în 2028 comparativ cu anul 2017. Conform acestei strategii, care are peste o sută de pagini, în Timiș vor fi dezvoltate mai multe tipuri de turism, de la cel de afaceri la cel de weekend, rural și alte tipuri care „prind” la vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *