Timișul, pe locul 14 în topul național de la „Let’s Do It, România!”

Timișul a fost pe poziția cu numărul 14 în topul Let’s Do It, România!, în ceea ce privește numărul de voluntari care au participat în 15 septembrie la marea curățenie națională.

Acțiunea „Let’s Do It, România!” a avut loc în 15 septembrie, fiind cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale. Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de voluntari au venit la punctele de înregistrare. O primă estimare arată că 338.038 de voluntari au adunat 467.453 saci cu deșeuri. Topul județelor cu cei mai mulți voluntari este condus de Maramureș – 32.142 voluntari, 21.008 saci, Botoșani – 25.600 voluntari, 21.000 saci, Bihor – 23.000 voluntari, 30.000 saci. Timișul ocupă locul 14 în clasament, cu 7.630 voluntari și 10.140 saci colectați.

„Am fost copleșiți de susținerea pe care a avut-o Let’s Do It, Romania! într-un an dificil din foarte multe puncte de vedere, de la contextul politic și social, la diverse provocări din partea vremii sau organizatorice. Cu toate acestea, am reușit cea mai mare mobilizare de până acum. Chiar dacă, aparent, vorbim despre o singură zi de curățenie pe an, efectele ei se văd mult după, în mentalitatea oamenilor despre deșeuri și despre puterea de a schimba în bine România. În urma ei rămân conștiința civică și respectul față de natură. Mulțumim tuturor celor care au dat câteva ore din timpul lor de weekend pentru Let’s Do It, Romania!” a declarat Ionuț Iordăchescu, project manager.

La curățenie au participat peste 1.200 de primării, școli, instituții județene, alături de companii, ong-uri și centre de plasament, sute de soldați ai Armatei Române, angajați ai Poliției, Pompierilor, Jandarmeriei Române au luat parte la Ziua de Curățenie Națională, dar și angajați ai penitenciarelor și deținuți.

sursa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *