Toni Greblă, numit secretar general al Guvernului

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată luni în Monitorul Oficial.

De asemenea, prim-ministrul a dispus eliberarea din funcţia de şef al SGG a Andreei Lambru.“Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD şi, după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că doreşte să îl pună pe domnul Greblă. L-am sunat, ne-am şi văzut, a avut o discuţie cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluţie foarte bună. E un om foarte pregătit şi de mare valoare”, a afirmat Liviu Dragnea.

În 11 mai, magistraţii instanţei supreme au dat decizie de achitare în dosarul în care fostul senator şi judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă este acuzat că a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină bunuri şi servicii pentru a-l ajuta să obţină contracte în domeniile energie şi transport fier vechi, promiţându-i că intervine la funcţionari publici din companii de stat, ministere, autorităţi publice centrale şi locale. Decizia nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *