Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Transportatorii rutieri sunt nemulţumiţi de noile prevederi

Transportatorii rutieri sunt nemulţumiţi de noile prevederi, potrivit cărora sunt obligaţi să intre în carantină la revenirea în ţară din zone de risc, dacă nu sunt vaccinaţi anti-COVID.

În judeţul Arad, de exemplu, doar cel mult 15% dintre şoferii de camioane sunt imunizaţi.

tricouri din bumbac dama magazin big magUn motiv în plus pentru ei să ceară ca, în punctele de frontieră, să fie instituite puncte de vaccinare şi testare.

Corespondentul RRA, Ioan Suciu, a stat de vorbă cu reprezentanţii transportatorilor, dar şi cu şeful DSP Arad.

Reporter: “Noua măsură legislativă, intrată în vigoare de la 1 iulie, le /creează/ probleme transportatorilor. Marea majoritate a șoferilor de cursă lungă nu sunt vaccinați și carantinarea lor după fiecare cursă ar presupune pierderi uriașe pentru firmele de transport.

Având în vedere ce se va întâmpla cu acest vid legislativ, va fi groaznic pentru noi. Vom avea pierderi considerabile, având în vedere că e o situație pe care nici nu știm cum să o gestionăm. Este un risc pe care nu vrem să îl luăm în calcul. Avem în spate bănci, rate, care ne presează /pe toți/ și trebuie să dăm răspunsuri. Nu sunt interesați deocamdată că există varianta Delta sau nu. Efectiv este o situaţie disperată pentru noi.

Transportatorii arădeni sunt, practic, într-un impas. Aceștia nu îşi pot forța angajatii să se vaccineze și sunt în pericolul de a pierde contracte, pentru că nu vor avea suficienţi şoferi disponibili.-: Ne vedem într-o situația foarte dificilă, având în vedere că nu avem nicio posibilitate de a-i obliga să se vaccineze pe șoferi. Pornind de aici, mergând la deficitul de personal e o cale foarte scurtă.

Multe dintre firmele de transport arădene au doar 10% dintre șoferi vaccinați.

 

Practic, foarte multe dintre excepțiile care erau în precedenta legislație au fost anulate. Speţa care este cea mai arzătoare, la această oră, este cu privire la transportatori. Înainte, dacă erau exceptați, acum trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca orice cetățean. Adică toate aceste lucruri pornesc de la faptul că, dacă noi am fi vaccinați, nu ar mai exista nicio problemă. Probleme sunt doar în companiile unde transportatorii nu sunt vaccinați. Cel mai bine ar fi vaccinarea.”

Sampon Masca de par Magazin Big Mag

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...