TURIȘTI STRĂINI LA CENTRUL INFO TURISTIC

Centrul de In­for­mare și Promovare Turistică al Lugojului, inaugurat în urmă cu doi ani, de­pă­șeș­te în prezent media de zece vizitatori pe zi, fiind cerute indicații referitoare la atracțiile din oraș nu nu­mai de către români, ci și de cetățeni germani, maghiari, italieni, englezi și austrieci. Reprezentanții centrului spun că pe timpul verii, vizitele pe care le primesc sunt mai multe, asta și din cauză ca această perioadă este destinată concediilor. Cei ce calcă pragul cen­trului sunt interesați nu nu­mai de obiectivele turistice din municipiul de pe Timiș ori zonele învecinate, ci și de indicații privind anumite străzi ale orașului ori a­chi­zi­țio­nări de suveniruri tipice Ro­mâ­niei sau regiunii de Vest.

Valentin Gospei, inspector de specialitate In­focentrul Turistic Lu­goj:

Odată cu venirea verii, tot mai mulți turiști sunt interesați de anumite obiective din oraș. Pe lângă turiști români din diferite orașe ale țării, au venit italieni, maghiari, nemți, englezi, austrieci interesați de istorie și cultura orașului. Ei vin și cer un ghid al orașului, hărți și anumite informații despre clădiri și obiective turistice

Chiar în aceste zile, cei care nu au reușit să vadă expoziția fotografică a lui Aurel Jurubița de la Casa Bredicenilor, vor avea ocazia să o admire la Centrul  Info Turistic. De asemenea, centrul lugojean a avut de la înființare mai multe colaborări cu școlile din oraș și cu Clubul Copiilor pentru diferite activități și proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *