TVR a reziliat contractul cu Dragoş Pătraru pentru emisiunea „Starea Naţiei”

Comitetul Director al SRTv a votat, pe 21 iunie, denunţarea unilaterală a contractului de cesiune încheiat în luna septembrie 2017 între SRTv şi Dragoş Pătraru, realizator şi prezentator al emisiunii “Starea Naţiei”, precizează TVR într-un comunicat remis MEDIAFAX.

TVR a reziliat contractul cu Dragoş Pătraru pentru emisiunea „Starea Naţiei”.

“Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv”, se arată în comunicatul TVR.

“Precizăm că dl. Dragoş Pătraru a fost notificat de SRTv, încă din luna aprilie a.c., cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale. Notificarea SRTv a rămas fără răspuns. Chiar şi în aceste condiţii, emisiunea «Starea Naţiei» a fost difuzată în continuare pe TVR 1, până la momentul denunţării contractului, respectiv în data de 26 iunie 2018”, potrivit aceluiaşi comunicat.

În calitate de producător al emisiunii “Starea Naţiei”, a decis să denunţe unilateral contractul cu Dragoş Pătraru, motivând că unele afirmaţii ale acestuia făcute în spaţiul public, precum şi în cadrul emisiunii “Starea Naţiei” reprezintă o încălcare a clauzelor contractuale.

Preşedintele-director general al SRTv, Doina Gradea, a declarat, la o audiere în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor care a avut loc pe 8 mai, că, de mai multe luni, este ameninţată de jurnalistul Dragoş Pătraru. “De luni de zile am fost ameninţată şi, de ce nu, m-am simţit şantajată, de domnul Pătraru, pentru a lua decizii în favoarea şi în condiţiile impuse de dumnealui în sensul prelungirii contractelor pe care le are în SRTv. De fiecare dată când acestea se apropiau de termenul final”, a spus, la momentul respectiv, Doina Gradea.

Directorul general al SRTv a mai declarat că s-a simţit lezată de faptul că a fost înregistrată.

La rândul său, pe 14 mai, jurnalistul Dragoş Pătraru a spus într-o audiere în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor că înregistrările prezentate în spaţiul public cu directorul general SRTv, Doina Gradea, nu erau unele private, ci realizate în timpul orelor de lucru.

Dragoş Pătraru realizează “Starea Naţiei” de cinci ani, în primii doi ani, emisiunea fiind difuzată la România TV. “Starea Naţiei” a revenit la TVR în septembrie 2017, după ce Pătraru încheiase colaborarea cu SRTv în iunie 2016, mutându-se la Digi 24. Deşi iniţial a încheiat un contract pe trei ani cu Digi 24, emisiunea a fost difuzată pe postul de ştiri doar un an, Pătraru având un conflict public cu redactorul-şef, Cosmin Prelipceanu.

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *