UN ELEV DE 10 LA BAC ÎN LUGOJ

Emoții mari ieri pentru absolvenții de liceu care au susținut bacalaureatul. Pe site-ul Ministerului Educatiei și la avizierele centrelor de examen au fost publicate primele rezultate ale sesiunii de vară. În Timiș s-au prezentat la bac 4.150 de elevi. Dintre aceștia, trei au obținut medii de 10, unul fiind din Lugoj. Este vorba de Darian Vodă, elev la Liceul Teoretic Iulia Hasdeu, care a luat 10 pe linie. În continuare, Darian și-a propus să meargă la Polithenică, la facultatea de calculatoare și tehnologia informației.

Darian Florian Vodă, elev cu media 10:

Mă simt foarte onorat și foarte fericit, deoarece am cules roadele unei munci arătate în decursul  a mai mulți ani, iar bacalaureatul a reprezentat pentru noi un test final care mi s-a părut destul de iluzoriu, în comparație cu testele finale, cu ghilimele de rigoare pe care le-am dat în anii precedenți. Te-ai pregătit în prealabil? Da, m-am pregătit de când am început clasa a IX-a, în special la matematică.  Așadar secretul reușitei pentru o notă de 10 la bacalaureat e munca constantă? Da, munca constantă, antrenamentul constant, fără pic de pauză, sau pauze scurte, dar în același timp fără stres ca să nu avem probleme medicale și să putem reveni la activitățile normale, cum ar fi matematica, informatica și română

La Lugoj procentul de promovabiltate pe oraș, înainte de contestații este de 43,13%. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Liceul Tehnologic Valeriu Braniște, unde doar 16,1% dintre elevi au promovat, în timp ce la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” promovabilitatea este de 23,5%. La Liceul Teoretic Iulia Hasdeu au promovat  46,3% dintre candidați, iar la Liceul Teoretic Coriolan Brediceanu, 86,6%. Unii elevi au fost mulțumiți de rezultate, alții nu, însă majoritatea știu deja ce vor să facă în viitor.

Media 8.28. În principiu am luat 8 la toate trei. Mă bucur, mă așteptam să iau notă mare. M-am chinuit ce-i drept în ultimele două săptămâni, dar rezultatele au fost pe măsură. Așadar ești mulțumit? Da, sunt foarte mulțumit. Ai învățat mult? Pot spune că m-am chinuit puțin, dar se putea mai mult. Îți doreai o notă mai mare? Nu, e destul de bine. Ce vrei să faci pe mai departe? Politehnica la Timișoara, construcțiile

Care a fost media pe care ai obținut-o la bacalaureat? 9.71. Cum a fost? A fost un subiect greu la română, din punctul meu de vedere, dar la matematică a fost acceptabil și mă bucur că am luat note așa de mari. Sunt mulțumită. Inițial am avut gândul să fac contestație, dar nu se merită și rămân așa. Ce vrei să faci pe mai departe? Aș vrea să dau la Politehnică, la calculatoare și să continui pe IT.

Candidații nemulțumiți au putut depune ieri contestații, rezultatele finale urmând să fie afișate sâmbătă, 13 iulie. În total, în Timiș au fost depuse 1.376 de contestații, cele mai multe – 570 – la Limba Română. 207 contestatii s-au depus la Matematică, 168 la Istorie, 113 la Geografie, 78 la Anatomie, 82 la Biologie, 32 la informatică, 20 la Sociologie, 19 la Limba Germană și la alte materii, unde numărul contestațiilor este sub cifra șase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *