Connect with us

Ce cauti astazi ?

De Vizitat

Unde e mai avantajos să faci plinul la masina, dacă mergeți în vacanță în țările vecine.

Dacă vreți să mergeți în vacanță cu mașina trebuie să știți că bugetul alocat în anii trecuți sau calculat în ultimele luni nu se mai potrivește cu cel din această perioadă. Motivul: prețurile la carburant au avut în ultimele luni o evoluție accelerată.

Cei care vor să meargă în vacanță cu mașina în străinătate trebuie să știe că prețurile la carburanți pot varia destul de mult de la o țară la alta. Există țări unde motorina și benzina sunt mai scumpe decât în România, dar și țări unde achiziționarea de combustibil este mai avantajoasă, conform digi24.ro.

Rochii-de-Zi-si-de-Seara-Magazin-By-YouConform ultimelor date centralizate la nivel mondial în urmă cu doar câteva zile, în România prețul unui litru de benzină este în jurul valorii de 1 euro și 74 de cenți, iar cel de motorină – 1 euro și 84 de cenți, adică 8 lei și 61 de bani, respectiv 9 lei și 10 bani.

La acest capitol suntem depășiți doar de Grecia, unde prețul unui litru de benzină a ajuns la 2 euro și 40 de cenți, iar motorina este peste 2 euro litrul. Dacă plănuiți să mergeți în vacanță cu mașina, trebuie să știți că acolo veți plăti 120 de euro pentru un plin, adică în pus cu 33 de euro față de un plin făcut în țara noastră.

Dacă tranzitați Serbia sau Bulgaria, nu ar fi o idee rea să alimentați de acolo, pentru că prețurile sunt mai mici. În Bulgaria, litrul de carburant este în jur de 1,65 euro – 1,69 euro. Astfel, față de Grecia faceți o economie de aproape 38 de euro.

Cele mai mici prețuri sunt într-o altă destinație preferată de români: Turcia. Acolo, un litru de benzină este 1,53 euro, iar motorina nu este mai mult de 1,55 euro. Un plin nu va costa mai mult de 78 de euro.

Comparație prețuri carburant (Benzină / Motorină)

1. Grecia 2,40 / € 2,01 €
2. România: 1,74 € / 1,86 €
3. Serbia 1,68 € / 1,78 €
4. Bulgaria 1,65 € / 1,69 €
5. Turcia 1,53 € / 1,55 €

Bijuterii din Argint BIg MagComparație prețuri pentru un plin (Benzină/Motorină)

1. Grecia 120 € / 100,5 €
2. România 87 € / 93 €
3. Serbia 84 € / 89 €
4. Bulgaria 82,5 € / 84,5 €
5. Turcia 76,5 € / 77,5 €

Citește mai multe pe digi24.ro

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...