Urmăreşte LIVE defilarea de 1 Decembrie. Parada de Ziua Naţională a României.

Ceremonie organizată de Ziua Națională a României! La mulți ani tuturor românilor!

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale au participat la ceremonia oficială organizată de MApN în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. Evenimentul nu a fost deschis publicului.

În cadrul ceremoniei s-a ținut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, au fost trase 21 de salve de tun, iar președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori.

În discursul pe care l-a ţinut, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că vom reuşi să trecem cu bine şi de această perioadă grea.” Vom spune că uniţi am învins”, a spus Klaus Iohannis.

„Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strîngere de inimă. Pandemia COVID 19 care ne-a afectat și pe noi ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite (…) În această piață în care am fost la atâtea sărbători, astăzi suntem mult mai puțin ca de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicați în brațe de către bunici sau părinți emoționați, sunt imagini de care ne este dor, pe care vrem să le revedem cât mai repede (…) Urez la mulți românilor oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism”, a spus președintele Kaus Iohannis în fața Arcului de Triumf.

La ceremonii au participat premierul Ludovic Orban și membri ai Guvernului. Toți participanții, inclusiv militarii, au purtat mască de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *