Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

Vaccinarea, obligatorie pentru personalul sanitar şi cel didactic în Grecia

În Grecia, toţi angajaţii din sănătate vor fi obligaţi de miercuri să se vaccineze cu schemă completă împotriva noului coroanvirus, iar pentru cei din educaţie măsura intră în vigoare la începerea noului an şcolar.

Macheta-Geci-si-Jachete-femei-Magazin-Big-MagAutorităţile din Grecia estimează că aproximativ 20% din totalul lucrătorilor din sănătate sunt în continuare nevaccinaţi, iar la nivel naţional ritmul de imunizare a scăzut foarte mult.

Vaccinarea obligatorie va fi impusă tuturor angajaţilor din sectorul sanitar începând cu 1 septembrie şi personalului didactic începând cu 13 septembrie, odată cu începerea anului şcolar.

Cei care refuză vaccinarea vor fi suspendaţi de la locul de muncă, nu vor primi salariu şi, în cele din urmă, ar putea fi chiar înlocuiţi definitiv.

Aşa cum era firesc, măsura a generat multe proteste şi sute de angajaţi au recurs la instanţele judecătoreşti administrative pentru a ataca această hotărâre, ca fiind anticonstituţională.

Astăzi, Consiliul de Stat a respins recursul angajaţilor sanitari privind emiterea unui ordin de suspendare temporară a obligativităţii vaccinării, urmând ca în următorul interval de timp să se pronunţe şi în cazul recursului Federaţiei Panelene a Angajaţilor Sanitari din Sectorul Public, POEDIN, care avertizează că, de la 1 septembrie, spitalele şi clinicile din teritoriu nu-şi vor putea derula activităţile medico-sanitare la un nivel optim, ca urmare a lipsei de personal administrativ şi medical.

Bijuterii din Argint BIg Mag

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...