Val de căldură în România. Temperaturile resimţite miercuri trec pragul caniculei

Vremea va fi călduroasă și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării. În zonele de câmpie indicele temperatură-umezeală se va apropia de pragul critic de 80. Miercuri, temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade la umbră, însă temperaturile resimţite trec pragul caniculei.

Meteorologii avertizează că în Maramureş temperaturile resimţite vor fi în jur de 34 de grade, în Crişana 35 de grade, Banat 36 de grade, Oltenia 36 de grade, Muntenia 38 de grade, Dobrogea 37 de grade, Moldova 37 de grade, Transilvania 36 de grade. În Bucureşti temperatura resimţită va fi în jur de 37 de grade.

Meteorologii avertizează şi asupra creşterii indicelui de radiatie ultravioletă.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a zonei de deal și munte, local în sudul, sud-vestul și nordul țării și pe spații mai restrânse în rest. Astfel de manifestări vor fi mai frecvente pe parcursul zilei, ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor marca o scădere ușoară în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, Dobrogea și Moldova, acolo unde și disconfortul termic se va menține accentuat. Minimele termice se vor situa între 11 și 22 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat, în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice ziua în vestul, centrul, nordul teritoriului și în zona de munte și pe arii restrânse în rest, iar noaptea mai ales în est și în sud-est. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Vântul se va intensifica îndeosebi în timpul ploilor, izolat putând lua aspect de vijelie. Valorile termice vor continua să scadă în vest, centru și nord, unde se vor situa sub cele caracteristice acestei perioade, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 33 de grade, iar cele minime în general, între 9 și 19 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Valorile termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei perioade în toate regiunile țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei când se vor semnala averse, pe arii relativ restrânse, în special în est și sud-est. Vântul va sufla moderat cu intensificări la munte, iar trecător și în zonele extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 și 23 de grade, iar cele minime între 7 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

Apoi, vremea se va încălzi ușor în toate regiunile. Pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Şi în Capitală vremea se va încălzi ușor. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului.

sursa: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *