VÂNĂTORII AU FĂCUT CEL MAI BUN PAPRICAȘ

Vremea caldă și frumoasă, deliciile culinare şi vinul de Silagiu au atras în weekend peste zece mii de oameni la deja tradiţionalul “Festival al papricaşului şi vinului” de la Buziaş. Evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediție. Timp de două zile, sâmbătă și duminică, în parcul din centrul stațiunii, vizitatorii veniți din tot județul și chiar și din cele învecinate, au fost îmbiați să guste din papricașuri de porc, de miel sau de vită, gulaș de toate felurile, tocăniță de miel sau de porc, sarmale, fasole cu cârnați, purcel la proțap, mititei și frigărui, toate stropite cu vin, răchie sau bere. Nu au lipsit dansurile și muzica populară, pe scenă urcând printre alții Aurel Tămaș, Cornelia Lupulescu și Mariana Sav. Duminică au fost desemnaţi şi câştigătorii festivalului. Titlul de cel mai gustos papricaş a fost decernat Grupei de vânători din Buziaş, în timp ce vinul cel mai bun a fost desemnat Aramic de pe dealurile Silagiului. Festivalul a fost organizat de Asociația pentru Dezvoltarea zonei Buziaș și Asociația Culturală Izvorașul, în colaborare cu Primăria orașului Buziaș și Consiliul Județean Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *