Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Varianta Delta este mult mai periculoasă!

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a explicat faptul că tulpina Delta este mult mai agresivă decât tulpinile anterioare și, mai ales, are un grad ridicat de contagiozitate, un caz de infecție riscând să genereze alte 6-7 cazuri secundare.

rochite de cara magazin big mag”Sunt câteva elemente care țin de contagiozitate și gradul de răspândire. Se leagă foarte ușor de receptori, se reproduce mult mai rapid. Un caz pozitiv cu varianta Delta poate să genereze până la 6-7 cazuri secundare de boală. Spre exemplu, o persoană infectată cu varianta Alfa (varianta britanică) puteau să genereze până la 3-4 cazuri secundare.

Uitându-ne la datele științifice vom putea observa faptul că trecerea prin boală nu ne ferește de o reinfectare cu varianta Delta. În schimb, protecția oferită de vaccinare este mult mai mare. În ultima săptămână s-a constatat o dublare a numărului de cazuri de infectare cu tulpina Delta, la nivel european.”, a spus Valeriu Gheorghiță, joi, într-o conferință de presă.

Avertismentul OMS cu privire la varianta Delta

Pe măsură ce varianta Delta se răspândește în toată lumea, dr. Mariangela Simao, oficial al OMS, spune că „oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că s-au vaccinat cu ambele două doze. De aceeea, încă trebuie să se protejeze”.

Simao, director general adjunct al OMS, a adăugat că doar vaccinul „nu va opri transmiterea virusului în comunități”.

„Oamenii trebuie să continue să folosească măștile în mod constant, să stea în spații ventilate și să-și igienizeze mâinile”, a spus Simao. Potrivit acesteia, „distanțarea fizică și evitarea aglomerațiilor continuă să fie extrem de importante, chiar dacă sunteți vaccinat, atunci când aveți o transmisie comunitară în curs”.

Jumătate dintre adulții infectați în timpul unui focar al variantei Delta au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer-BioNTech, a scris recent Wall Street Journal.

slapi papuci femei de vara big magPotrivit oficialilor OMS, varianta Delta, pe care președintele Joe Biden a numit-o „motiv de serioasă îngrijorare”, a fost depistată în 92 de țări începând de vineri.

Dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență pentru sănătate al OMS, susține că varianta ar putea fi „mai letală, deoarece este mai eficientă în modul în care se transmite printre oameni”.

Potrivit OMS, vaccinurile anti Covid par să ofere o protecție puternică împotriva variantei Delta, dar a avertizat lipsa accesului la vaccinuri în țările sărace le face extrem de vulnerabile. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...