Vaticanul închide Bazilica şi Piaţa Sfântul Petru până la 3 aprilie

Bazilica şi Piaţa Sfântul Petru din Vatican au fost închise pentru turişti şi tururi cu ghizi până pe 3 aprilie „pentru a se evita răspândirea coronavirusului”, a anunţat marţi Sfântul Scaun într-un comunicat, relatează AFP, scrie agerpres.

În urma măsurii luate de autorităţile de la Vatican, credincioşii şi turiştii nu se vor putea aduna miercuri în Piaţa Sfântul Petru cu ocazia tradiţionalei rugăciuni rostite de Papa Francisc, care urmează să fie transmisă video.

Vaticanul a anunţat de asemenea închiderea cantinei rezervate angajaţilor locali, instituind în schimb un serviciu de livrare a preparatelor către diferitele instituţii vizate de această măsură.

Marţi dimineaţa, papa Francisc le-a cerut preoţilor, la mesa pronunţată la reşedinţa sa din Casa Sf. Marta din Cetatea Vaticanului, ”să aibă curajul să iasă şi să meargă în vizită la bolnavii” infectaţi cu coronavirus.

”Să ne rugăm Domnului şi pentru preoţii noştri, pentru ca aceştia să aibă curajul să iasă şi să meargă în vizită la bolnavi, purtând puterea cuvântului lui Dumnezeu şi a euharistiei şi să însoţească personalul medical şi voluntarii în activitatea acestora”, a declarat el.

Guvernul italian a adoptat luni seara un decret prin care au fost extinse în toată ţara măsurile excepţionale de carantină pentru milioane de italieni din nordul ţării. Aceste restricţii sunt valabile până pe 3 aprilie.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *