Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Vezi care va fi programul primei zile la instituţiile de învăţământ din Lugoj

Noul an școlar începe cu o serie de reguli stricte. La Lugoj, oraș aflat în scenariul galben, festivitățile de deschidere sunt complet diferite față de anii precedenți.

Toate unitățile de învățământ din municipiu s-au adaptat la cerințele impuse de contextual actual, astfel încât inclusiv prima zi de școală se va derula altfel decât se obișnuia. Părinții, bunicii sau alți aparținători nu-i vor putea însoți pe copii în incinta școlilor, iar festivitățile în care toți elevii se adunau în curte, socializau și se bucurau de revederea după vacanță sunt, din păcate, de domeniul trecutului.

Școala Gimnazială Nr. 2 își redeschide cu drag porțile pentru elevi luni, 14 septembrie, astfel: începând cu ora 9 sunt așteptați elevii de gimnaziu, la ora 9.30 clasele I-IV, iar începând cu ora 10, clasele pregătitoare. Clasele I-VIII vor merge direct în clase, unde vor fi așteptați de doamnele învățătoare, respectiv diriginți. Elevii din clasele pregătitoare sunt așteptați în curtea școlii, unde se vor așeza pe locurile marcate. Este necesar și obligatoriu ca elevii să poarte mască și să păstreze distanță fizică pentru a se proteja”, transmit reprezentanții școlii.

După un scenariu similar se vor desfășura lucrurile și la Școala Gimnazială Nr. 3.

”La noi, o deschidere propriu-zisă, care sa includă toți elevii simultan, nu va avea loc. Fiecare clasă intră după un program prestabilit, care să asigure toate condițiile impuse de legislația în vigoare. Cu alte cuvinte, deschiderea este făcuta în sălile de clasă, de către fiecare educator, învățător sau diriginte, numai cu elevii sai”, a declarat prof. dr. Anda Lungu Ursulescu, director al Școlii Gimnaziale Nr. 3.

starshiners.ro La Școala Gimnazială Nr. 4 deschiderea anului școlar este organizată tot după un program bine stabilit. În cele două clădiri ale școlii, de pe străzile V. V. Delamarina, nr. 21 și Ștefan cel Mare, nr. 7, elevii se vor prezenta începând cu ora 8.30, plecând apoi către clasele lor, ori către spațiul special amenajat și marcat pe terenurile de fotbal și baschet, conform orarului care le-a fost comunicat de către profesori și diriginți.

Și la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” prima zi de școală se va desfășura după un orar stabilit în prealabil.

”Noi nu vom avea o festivitate de deschidere. Copiii vor veni la școală pe rând, din jumătate în jumătate de ora, începând cu ora 9 (clasele de gimnaziu) și vor merge cu învățătoarele și diriginții în clase”, explică prof. Daniela Fiat, directorul unității de învățământ.

La Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” clasele primare sunt așteptate de la ora 8.30, pe rând, astfel încât să nu se intersecteze în curtea școlii. Clasele gimnaziale vor veni la școală începând cu ora 15, conform programului stabilit și comunicat acestora de către conducerea școlii și diriginți.

Accesul elevilor se va face pe cele două porți, astfel încât interacțiunea copiilor unii cu alții să fie limitată.

La Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” elevii sunt programați să vină începând cu ora 9. Fiecare clasă este împărțită pe grupe, care vor sosi la școală după un orar stabilit anterior, astfel încât copiii să nu se intersecteze.

veste dama magazin big magȘi la Școala Gimnazială ”Harul” prima zi de școală se va desfășura conform unui program prestabilit.

”Noi ne vom întâlni doar cu copiii astfel: în intervalul 9.45-10 se vor aduna în curtea școlii elevii de gimnaziu și liceu împreună cu diriginții, respectând regulile de distanțare. La ora 10 vor intra pe rând în clase unde vor sta cam 30 de minute, timp în care vor fi informați despre modul în care se va desfășura activitatea în următorul interval. Elevii din ciclul primar vor urma același scenariu, fiind diferite doar intervalele orare: 10.10-10.25 adunarea în curte, 10.25-11, timp petrecut cu învățătoarea. De marți orele se vor desfășura conform orarului stabilit la nivelul unității de învățământ”, a declarat prof. Claudia Filea, directorul școlii.

Totodată, și elevii de liceu trebuie să se supună normelor de siguranță impuse de contextul pandemic.

La Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” nu va avea loc o festivitate de deschidere, cum se întâmpla în anii anteriori. Fiecare clasă elefant.ro este împărțită în două grupe, iar în prima zi de școală, de la ora 8, la liceu vor veni elevii din prima grupă. Aceștia vor merge în clasă alături de diriginți, unde timp de o oră li se va comunica regulamentul. De la ora 9 cursurile se vor desfășura conform orarului, cu prima grupă a elevilor prezenți fizic, iar cea de a doua grupă de elevi prezenți pe platforma online special dedicată pentru cursuri.

La Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” în prima zi de școală vor fi prezenți doar elevii din clasa a V-a, de la ora 9, și elevii din clasele a IX-a, de la ora 10, respectiv ora 11, astfel încât să nu se intersecteze.

La fel se procedează și la Liceul tehnologic ”Aurel Vlaicu”. Și aici vor veni în prima zi de școală doar elevii din clasa a IX-a începând cu ora 8. De marți, 15 septembrie, vor începe cursurile și celelalte clase, împărțite în două grupe. Excepție fac elevii claselor terminale, a XII-a și a XIII-a, care vin integral.

”Prima zi de școală rămâne un moment de mare sărbătoare, chiar dacă în acest an școlar am renunțat la festivitatea de început de an școlar pentru că prima noastră grijă este siguranța elevilor noștri. Elevii vor fi întâmpinați de către diriginții, profesorii, asistenta medicală, responsabilul cu triajul epidemiologic și vor fi conduși în sălile de clasă”, spune prof. Silvia Gheleșian, directorul liceului.

La Liceul Tehnologic ”Valeriu Braniște” prima zi de cursuri se va desfășura cu prezența tuturor elevilor, începând cu ora 8.30, după un program bine stabilit, astfel încât să nu se intersecteze unii cu alții. Cu excepția claselor a XII-a care vor desfășura activitatea în clasă, celelalte clase se vor întâlni în curtea școlii, în perimetre clar definite, unde vor fi așteptați de către profesorii diriginți.sursa: redesteptarea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...