[VIDEO] Digul din apropiere de Lugoj, spart de apele Timișului în 18 iunie, a fost finalizat

Titu Bojin, directorul tehnic al Administrației Bazinale de Ape Banat (ABAB) Timișoara, a prezentat, miercuri 12 august, lucrările ce au fost făcute la digul din zona Pohalma, pentru a repara breșa provocată de apele devastatoare, din data de 18 iunie 2020.

Suntem în locul unde a fost breșa făcută de viitură, în 18 iunie, în barajul de la Lugoj. Am reușit cu ajutorul lui Dumnezeu și al colegilor, care au muncit inclusiv peste program, ca să putem spune acum că am finalizat lucrările de închidere a breșei. Totuși, în plus, aplicăm și o perdea de pâslă care va etanșa mai bine digul. De asemenea, punem și iarbă, tot pentru consolidarea digului.

CITEȘTE ȘI: Românii pierd o zi liberă de la stat în luna august

În urma acestor lucrări importante, se va oferi siguranță în zonă. Au fost făcute completări în terasament de 7.000 de metri cubi pentru cele două breșe.Asa cum am promis in urma cu o luna, ne-am incadrat in termenul preconizat, colegii mei au lucrat neintrerupt, s-au facut excavari, s-au adus materiale astfel ca digul despre care vorbim sa fie la un nivel de siguranta in care sa nu permita raului Timis la alte viituri sa mai poata inunda zona Lugojului.

Lucrarile au fost executate de angajatii ABA Banat, prin Sistemul de Gospodarire a Apelor Timis, iar fondurile au fost asigurate din surse proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *